Skip to main content

Kahdesta tilitoimistosta kasvoi viidentoista tekijän ratkaisutoimisto

Riikka Laakio esittelee entisiin Matkahuollon tiloihin remontoitua neuvotteluhuonetta.Yllätys on melkoinen. Tästä ovesta mentiin aikaisemmin Perniön Matkahuoltoon, nyt sen takaa paljastuu uutuuttaan hohtava neuvottelutila keittiönurkkauksineen ja jättinäyttöineen. Sen jatkona on pitkä rivi työhuoneita ja muita tiloja.
–Tästä purettiin kopit pois ja tehtiin uudet huoneet tuohon ikkunaseinälle, selvittää Oikia Oy:n Riikka Laakio muutoksia.

Yrityksellä on nyt käytössään runsaat 300 neliötä Haarlantien varressa Perniön kirkonkylässä. Tilaa tarvitaan, kun tekijöitäkin on monta.

Oikian juuret ovat Haarlantien lisäksi Sauvossa.  Riikka Laakio työskenteli Sauvon tilikeskuksessa, kun vuonna 2015 hänelle ja työtoveri Hannele Valvikolle tarjoutui mahdollisuus ostaa yritys. Kolmanneksi osakkaaksi tuli Eira Kallio ja kohta rivissä oli neljäskin työntekijä. Perniöläisen PP-tilit Sauvon tilikeskus osti PP-tilit vuonna 2016.

Yritys on nyt taloushallinnon ratkaisutoimisto Oikia Oy. Nimestä on tarkoituksella häivytetty pois sekä tilit että paikkakunnat.
Kirjanpito on edelleen osa yrityksen toimenkuvaa, mutta ei koko paketti.
Oikian riveissä on nyt 15 työntekijää, ja heistä jokainen suorittaa yritysneuvojan erityisammattitutkinnon.
Kirjanpitäjä on voinut ennenkin kiinnittää yrittäjän huomiota taloudenpidon yksityiskohtiin, mutta nyt neuvonnan suunta muuttuu, uskoo Laakio.
–Tilitoimiston rooli muuttuu. Tilit ovat osa toimintaa, mutta lisäksi sen on oltava ratkaisukeskus, Laakio tiivistää.
–Tilitoimistossa on osattava katsoa nyt eteenpäin, kun tähän asti katse on ollut taaksepäin, Laakio sanoo.

Laakio uskoo, että tilitoimistolle erikoistuminen on yksi elinehto, ja muuttumassa on kirjanpidon arki muutenkin. Hän arvioi, että kahdenkymmenen vuoden päästä tilitoimistoon ei kanna paperimappeja juuri kukaan, vaan kaikki kulkee sähköisesti.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: