Skip to main content

Käsienpesuneuvot ovat menneet perille

K-Supermarket Perniön kauppias Anette Holappa kertoo asiakkaiden kyselevän käsidesihyllyä nyt enemmän. – Käsidesit ehtivät loppuakin, mutta onneksi saimme niitä nopeasti lisää. Perniössä koronavirusuutisointia seurataan, mutta useimpien arjessa se ei näy. K-Supermarket Perniön kauppias Anette Holappa ei näe paikkakunnalla hysterian tai hamstrauksen merkkejä.
– Käsidesiä toki menee. Hetken aikaa hylly ehti olla tyhjäkin, kun Keskolta loppuivat käsidesit, mutta eri toimittajalta saimme nopeasti lisää. Saippuoissa, käsipyyhkeissä tai säilykkeissä ei ole näkynyt suurempaa piikkiä.

Rauhallisilla mielin oli tiistaina liikkeellä myös taudin riskiryhmään kuuluva Aarne Korrensuo.
– Tuntuu, että joka tuutista tulee nyt, että viimeinen purkki käsidesiä menee. Sen vuoksi tulin hakemaan omani ja hyvähän sitä on olla, mutta ei tässä mitään hysteriaa ole.

Apteekki myi käsidesit ja kasvomaskit loppuun.
– Muutama on halunnut käsidesien puuttuessa ostaa pintojen puhdistukseen tarkoitettavaa desinfiointiainetta. Se valitettavasti kuivattaa käsiä, koska ei sisällä hoitavia aineita, apteekkari Timo Stoor kertoo.

 

Salon kaupungin ylilääkäri Kaisa Ellä ei suosittele hengityssuojan käyttöä, sillä se ei suojaa tartunnalta.
– Tutkimusten mukaan se voi jopa pahentaa tilannetta, kun ihoa näprätään enemmän. Tärkeintä olisi, että ihmiset ymmärtäisivät nyt pestä käsiään aina kun ovat muun muassa lähikontaktissa, käyvät vessassa, tulevat kotiin sekä ennen ruuanlaittoa ja syömistä. Käsidesiä kannattaa käyttää silloin kun vettä ei ole saatavilla.

 

Lisää 12.3. lehdessä. 

Jaa artikkeli: