Skip to main content

Kädet toimiin lenkillä

Tervepä terve. Toimituksen koillismaan viikkotuulia haistellaan tässä seuraavaksi.
***
Kuntoillahan pitää, ja hyötyliikunta on hieno keksintö. Kaksi peninkulmaa pyöräilyä voi naamioida kauppareissuksi ja iltapäivä klapintekoa vastaa tovia punttisalilla. Pääasia, että saa olla ulkona.

No, joskus pitää mennä lihasryhmät edellä.  Tämähän on itsediagnosoinnin aikaa; netistä löytää kulloiseenkin juilimiseen sopivan taudin. Tarkkuus toki on mitä on: se, mikä nettidiagnoosin perusteella on maksakirroosi, voi lääkärissä paljastua liian kireiksi kalsareiksi.
Omassa yhtälössä olivat tekijöinä turha hoppu sekä liika istuminen autossa ja muutenkin. Siinä bingossa, jonka voittajalla on koko rahalla jännitysniskaa, oma kuponki täyttyi oitis.  

Vanha kunnon purnaaminen auttoi; eräs ystävällinen sielu vinkkasi niska- ja hartiavaivojensa kadonneen sauvakävelyn myötä.  

Epätoivoinen ihminen on valmis epätoivoisiin tekoihin. Totuuden hetki koitti maanantaina.  Sauvat löytyivät urheilukaupasta, ohjeet netistä ja ei kun matkaan. Ensimmäiset kolmekymmentä metriä homma tuntui täysin kahelilta, sitten vähemmän, ja kilometrin kohdalla sitä huomasi ihmettelevänsä kovaa vauhtia ja suoraa selkää. Menossa oli imua. Kotipihaan palattua oli kuin kädet olisivat olleet irti kropasta.

Seuraavana aamuna olo oli aivan hakattu, mutta juilinta vanhassa muodossaan oli poissa, eikä auton penkkikään synnyttänyt tuttua vihlontaa. Harrastus saanee näin jatkoa.  Kaupassakäynnin voi yhdistää tähänkin ja lopputulos on vähän kuin panimon mainoskampanjaa tekisi.
Särythän ovat näet näemmä kuin olut; kun hiukan pistää rahaa likoon, saa vähemmän mutta parempaa.
***
Toisaalta sisäliikuntapaikkojakin on. Radiossa kerrottiin Laitilan uudesta liikuntahallista.  Nimi on vähemmän nokkelasti Laitilan monitoimihalli. 
Itsehän olisin ehdottanut, että rakennus olisi nimetty Omeletiksi. Olisi sopinut kana- ja munapitäjään, ja kuntoilussa käy kuin omeletinteossa: munanmuotoisesta tulee joltisenkin vatkaamisen jälkeen ohut.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi 

Jaa artikkeli: