Skip to main content

Juuresurakasta tinkien

Tervepä terve. Toimituksen koillisjäätikön viikkohiekoitus heitetään tässä seuraavaksi.
***
Totta on, että unessa asiat järjestäytyvät ja yhdistyvät uudella tavalla.  Viime ajathan on vatkattu lähinnä liikenteestä Suomessa ja Trumpin toilailuista Amerikassa.  Ilmankos tässä tuli eräänä yönä luettua muka lehteä, että Yhdysvaltoihin on suunnitteilla uusi liikennekaari.

Tosiasiassahan siellä ovat kaaressa lähinnä virkaatekevät. Lennossa ulos työpaikoiltaan.
***
Uutta kehitellään ruokapuolella. Muutaman suonen silmistä katkaisi tieto uutuustuotteesta: jauhelihasta, jonka sekaan on pilkottu valmiiksi porkkanaa. Eräs peruste uutuudelle on se, että porkkanan käsittely koetaan työlääksi ja aikaa vieväksi.   

Tuottavuustalkoiden kannalta tämä ei näytä hyvältä.  Jos porkkanan kuoriminen on liikaa, niin se siitä työviikon pidennyksestä muutamalla minuutilla. Tässä on burnout-lomalla sillä menolla koko kansa.

Vakavissaan puhuen: parin porkkanan kuoriminen ja paloittelu vie aikaa noin minuutin. Jos aterioinnin onnistuminen oli siitä kiinni, on koko aikataulussa perustavanlaatuinen valuvika, eikä se kuorinnasta tinkimällä muuksi muutu.

Vaivattomuushan on kurssissa. Ilonaihe on esimerkiksi lukea sosiaaliseen mediaan jaettuja asunnonmyynti-ilmoituksia. Mitä isommat ikkunat myyntikohteessa, sen varmemmin julkaisun perässä on kymmeniä kommentteja, joissa todetaan, että ei voi ostaa,  ikkunanpesua on liikaa.
Rohkaisuksi voi todeta, että ostakaa vaan se kiva talo jos mieli tekee, kyllä ne ikkunat jotenkin hoituvat. Pitää se nyt joku maku ja näkö olla.

Toisaalta tasaisuuteen pyrkimisen logiikka ei ole aukoton. Tässä on nyt pari viikkoa ollut sääkin tasaharmaata eikä tasan millaistakaan. Ei kylmää, ei liian kirkasta, ei mitään. Mutta ei ole hyvä tämäkään kuulemma.
***
Elokuvauutisiakin. Kaappijuopottelusta kiinni jääneen vieraan turkulaisen rommiholistin tarina tunnetaan työnimellä Tuntematon totillas.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: