Skip to main content

Joukkue on kuin toinen perhe

Iina Arell ja Nea Huoponen sanovat, että Vilpas ei ole se pisin joukkue, mutta sitäkin nopeampi.

Tämä ei yllätä: valokuvaa varten kohti koria heitettävät pallot uppoavat sisään varmasti, vaikka kuvia otetaan toinen ja kolmaskin kierros.

Perniöläiset Iina Arell ja Nea Huoponen eivät olekaan ensi kertaa asialla vaan kolkuttelevat jo kovempien pelikenttien ovia Salon Vilppaan riveissä.

Vilppaan U19-joukkue eteni SM-karsintojen toiselle kierrokselle sunnuntaina voitettuaan Perniössä ensin WB Pantterit 85-95 ja toisessa pelissään TiKSin 60-51. Mahdollinen pääsy SM-sarjaan ratkeaa lokakuun alussa Forssassa pelattavalla toisella kierroksella ja kaksikko uskoo pelien siellä vain kovenevan.
–Siellä on kuitenkin jo SM-sarjaa pelanneita joukkueita, Nea Huoponen muistuttaa.

Sunnuntaina paineita ei niinkään aiheuttanut kotikenttä, mutta ehkä katsomo hiukan: molempien perhettä oli yleisössä sen, minkä kukin mukaan ehti.
–Ja valmentaja vielä heitti, että perniöläisten pitäisi osua kotikoreihin, naurahtaa Iina Arell.

Tokaisussa saattoi olla mukana huumoria, mutta osumiakin tuli: Arell teki kahdessa pelissä yhteensä 15 pistettä ja Huoponen 22.

Tulevaa on vaikea ennakoida, mutta kysytään silti: mikä muuttuu, jos joukkue SM-sarjaan kipuaa. Iina Arell sanoo, että harjoitusmääriä tuskin voi enää lisätä, mutta harjoitusten kovuutta kyllä. Jos peliesitykset jättävät joukkueen 1-divisioonaan, sekään ei ole maailmanloppu.
–Sitten mennään täysillä sinne ja ihan varmasti sielläkin on kovia pelejä, Arell sanoo.

Koko juttu 24.9. lehdessä. 

Jaa artikkeli: