Skip to main content

”Jotain tarttis tehdä” johtaa jenkkien letkaan Teijolle

Heikki Palkkisen Ford vetää perjantaina letkan jenkkiautoja Teijolle. Kuva Taina Palkkinen.Koronakevät sulki monta harrastusmahdollisuutta, mutta paljon on keksitty myös uutta ja omaehtoista tekemistä.
Yksi keksijöistä on sauvolainen Heikki Palkkinen, joka johdattaa tämän viikon perjantaina Teijolle jenkkiautojen letkan.
–Siitä se lähti, että jotain tekemistä piti kehitellä, myhäilee Palkkinen.

Hänen tallissaan kiiltelee vuoden -35 Ford Tudor ja ajatus alkoi kasvaa sen ympärille: josko ajeltaisiin joku lenkki porukalla jenkkiautoharrastajien kesken. Ajatus otti tulta pitkin eteläistä Suomea, joskin lopullinen automäärä selviää vasta tapahtuman alla ja sääkin osaltaan vaikuttaa. Palkkinen arvelee, että jos ei esteitä tule ja sää suosii, mukana on jopa 50 autokuntaa.

Matkaan lähdetään perjantaina noin klo 18 Paimion Nesteeltä. Siitä letka ajaa Sauvon kautta Kemiöön, missä pidetään K-marketin pihassa noin klo 19 alkaen taukoa.
Kemiöstä jatketaan Mathildedaliin ja Teijolle; kylien halki letka ajaa arviolta noin klo 20.30. Matka jatkuu Halikkoon ja päättyy Paimioon. 

Oma knoppitietotehtävänsä pientareella seisojille on automerkkien tunnistaminen. Joskus kaikki ei tosin ole sitä miltä näyttää, kuten Palkkisen Ford. Päältäpäin auton voi tunnistaa, pinnan alla piilee yllätys: alkuperäinen ”lättäpää” moottori on vaihdettu Chevyn 327-pikkulohkoon, sen jatkeena on automaattivaihteisto ja esimerkiksi akselistotkin ovat tuoreemmasta Chevroletista. 

 

 

Jaa artikkeli: