Skip to main content

Päätöksentekoprosessi Salon kouluista ja päiväkodeista on käynnistynyt.
Opetuslautakunta istui tiistaina pitkän illan ja edelliseltä selvityskierrokselta tuttu kuvio toistui: lautakunta kaatoi melko järjestelmällisesti lakkautusesitykset, koskivatpa ne pieniä kouluja tai päiväkoteja.

Tämä toisaalta ei vielä tarkoita välttämättä mitään: jo kaupunginhallitus voi päättää asioista toisin ja valtuustolla lienee edessään pitkä ja puhelias ilta koulujen parissa. Selvältä kuitenkin tuntuu, että esitetyssä muodossaan selvitys ei toteudu.

Julkisessa keskustelussa on perätty muun muassa vaihtoehtoja lakkautuksille ja epäilty myös toteutuvia säästöjä.
Yllätys ei ole ollut, että kyläkoulut ovat nousseet keskeiseksi puheenaiheeksi – yhtä lukuunottamatta. Saurun koulun tarina saattaa olla katkolla muutaman vuoden päästä: koulun puolesta ei tällä kerralla ole pidetty mahdottomasti ääntä ja lautakuntakin selvin luvuin osoitti, että oppilaat sen puolesta voidaan kuljettaa aikanaan uuteen kouluun. Mitään vikaa koulussa ei ole, eikä se ole edes pienimmästä päästä vaan toimiva ja pidetty yksikkö, jolla ehkä vaan ei ole tukenaan ihan samanlaista kyläyhteisöä kuin esimerkiksi Teijolla tai Hajalalla.
Kateeksi ei käy kaupunkia, jos sille jää muutaman vuoden päästä käteen suuri, tyhjä koulukiinteistö.

Yhtä lailla selvältä näyttää, että Puolukkapuiston päiväkodin tarina tulee lähivuosina päätökseensä. Varsinaisia soraääniä tästäkään ei ole kuultu. Ehkä siksi, että uusikin päiväkodin osoite on tutussa taajamassa, ei kovin kaukana nykyisestä.

Jos katkolla olisi taajaman ainoa päiväkoti, meteli nousisi varmasti.

Jaa artikkeli: