Skip to main content

Jo kesällä kysyttiin, koska koripallokausi alkaa

Peu-Basketin Niko Huoponen ja Sami Himberg ovat valmiina uuteen kauteen.Ehkä tämä on perniöläistä vaatimattomuutta.  Kun Sami Himbergiä ja Niko Huoposta kehottaa kehumaan joukkuettaan, melkeinpä vuolaimmat kehut saa kotiyleisö.
–Ihan älyttömän hienoa, että näin pieneltä paikkakunnalta löytyy sellainen yleisö.  Sillä on iso merkitys, kun se kannustaa ja pitää ääntä, sanoo Huoponen.
–Jo kesällä tulivat ekat kysymään, että koskas kausi alkaa, naurahtaa Himberg. 

Odotus palkitaan sunnuntaina, kun PeU-Basketin miesten edustusjoukkue aloittaa kautensa 1-divisioona B:ssa. Vastaan kotihallissa tulee etukäteen kovaksi povattu Karkkila. 

Kokemus on valttia Samu Kaaresvirran valmentamassa PeU:n tämän kauden joukkueessakin;  miehistön runko on pitkälti viime kaudesta tuttu.  
–Kaikki sisäistävät heti sen, mitä haetaan, Himberg tiivistää. 
–Joukkuehenki on hyvä;  asiat tehdään tosissaan mutta vakavuus ei mene yli.  Harjoituksissa saa herjakin lentää, mutta asiat tehdään kunnolla. 

Niko Huoponen muistuttaa, että PeU ei ole fyysisesti kovin iso joukkue. 
–Vauhti on meidän vahvuutemme, vaikka olemme vähän pieniä. 

Otteluita on syksyllä 11. 
–Ei sitä osaa ottaa raskaana.  Kuitenkin pääsee kaverien kanssa pelaamaan ja tykkää lajista, Huoponen sanoo. 

Koripallojaoston puheenjohtaja Pekka Leikkonen odottaa kautta luottavaisin mielin. Helppoa kautta ei silti ole odotettavissa.
–Monella joukkueella on tunkua ylöspäin ja joukkueisiin on panostettu.  Tulee tiukkoja pelejä ja se onkin olennaista, saadaanko tiukat pelit voitettua. 

Leikkonen toteaa, että tavoite on juuri nyt aika hyvin hollilla:  
–Nyt ollaan siinä tilanteessa, että Salon seudun nuoret pelaajat pääsevät kokeneempien miesten kanssa pelaamaan yhtä joukkuetta ja voidaan antaa heidän ottaa iso kehitysaskel.  Ykkösdivari on varmaan kaikista paras sarja siihen, Leikkonen toteaa. 

Koko juttu painetussa lehdessä. PeU-Basket – Karkkila su 6.10. klo 17.

Jaa artikkeli: