Skip to main content

Jälleen susivahinko lammashaassa Perniössä

Todennäköisesti suden käynti lammaslaitumella johti yhden eläimen kuolemaan. Kuva Susanna Holm.

Perniössä selvitellään jälleen lammashaassa sattunutta susivahinkoa.

Onnettomuus sattui perjantaina Aaljoentien ja Aimontapontien väliin jäävällä alueella.  Kyseessä oli kymmenen lampaan lemmikkilauma, jolla oli laidun aivan omistajan talon tuntumassa.   Yksi eläimistä oli revitty hengiltä, muut yhdeksän säilyivät hengissä.

Petoyhdyshenkilö Pekka Arimaa toteaa, että raadossa oli selvästi nähtävissä hampaanjäljet.  Suden todennäköisyyden puolesta puhuu se, että kahdesta sudesta oli tehty naapuritilalta näköhavainto vähää ennen tapahtumaa.
-Omistaja oli saanut tiedon ja lähtenyt hakemaan eläimiään sisään.  Tallissa hän oli huomannut, että kaksi puuttuu.  Laitumelta oli sitten löytynyt yksi eläin kuolleena ja toinen vahingoittumattomana, kertaa Arimaa tapahtumia.

Ylikulman metsästysyhdistyksen puheenjohtaja Teemu Turunen kertoo saaneensa itse tiedon asiasta päivänvalolla noin puoli yhdentoista aikaan; havainnon mukaan liikkeellä oli ollut kaksi sutta menossa kohti lammaslaidunta.

Perniön Ylikulmalla susi kävi ilmeisesti pentuineen tuotantolampaiden laitumella kaksi viikkoa sitten;  tämän onnettomuuden myötä kaikkiaan 13 lammasta menehtyi.

Jaa artikkeli: