Skip to main content

Jaana Salon korisinnostus näkyy korvakoruissakin – Pikkujätissä koolla konkareita ja ensikertalaisia

Jaana Salo löysi koriskorvakorut vuosi sitten Järvenpäästä.

Koruistakin voi joskus päätellä, että kysessä on todellinen koripallofani. Näin on ainakin Jaana Salon kohdalla. Turun NMKY:n minipoikien joukkueenjohtajan korvissa roikkuu koripalloa väriä myöten muistuttavat korvakorut.
– Tämä on kahdeksas Pikkujättiturnaukseni. Viisi vuotta olin täällä ensin tyttäreni joukkueen kanssa. Pojan kanssa sitten yhden vuoden ennen koronaa ja jälleen koronatauon jälkeen, kertoo Jaana Salo.
Salon poika Roope Kuuluvainen pelaa Turun NMKY:n minipoikien joukkueessa, ja pelaakin hyvin. Lauantain ensimmäisessä ottelussa pelitapahtumat Klaukkalan NMKY:tä vastaan pysyivät lähes tasoissa koko ottelun ajan, ennen kuin tilanteessa 28 tasan viisi sekuntia ennen ottelun loppua Roope sai sisään kolmen pisteen heiton. Ilmeet niin Roopen kuin joukkuekavereiden kasvoilla olivat pelkkää hymyä ottelun jälkeen.
Jaana Salon mies on Perniöstä kotoisin, ja katsomossa kannustivat myös Roopen isovanhemmat. Roope ei ollut ainoa perniöläistaustaustainen pelaaja joukkueessa, sillä Aleksi Nikusella on niin ikään sukua Perniössä. Katsomossa kannusti isoäiti.
– Tämä on tosi kiva turnaus siksi, että pelipaikat ovat niin lähekkäin toisiaan. Melkein kaikki tämänvuotisesta joukkueesta olivat jo viime vuonna täällä ja pojat muistavat hauskoja yksityiskohtia, kuten “tuossa talossa asuu se pappa, joka jutteli meille viime kerralla”, kuvailee Jaana Salo turnausta.
Turun NMKY:n minipojille turnaus on jo kolmas yön yli pelattava turnaus tänä vuonna.
– Minulle koris on vähän kuin sukurasite. Perheessä on koripalloilijoita ja itsekin olen pelannut aikoinaan kymmenisen vuotta. Koriskorviksia olin etsinyt jo jonkin aikaa, kunnes vihdoin löysin tällaiset viime vuonna Järvenpäästä, selvitti Jaana Salo.

 

Meneekö sisään? Jaana Salon poika Roope Kuuluvainen (numero 25), Aleksi Nikunen (66) ja Eino Kiiskinen (35) odottavat.

Jaa artikkeli: