Skip to main content

Itsenäisyysjuhla Alkio-Opistossa

Viime sunnuntaina vietettiin Alkio-Opistossa itsenäisyysjuhlaa arvokkaan ja mieliin painuvan ohjelman ympärillä. Opiston oman väen ohella oli juhlaan saapunut runsaasti paikkakuntalaisia. Juhla aloitettiin klo 19.30 laulamalla yhteisesti ”Oi terve Pohjola”. Juhlaan saapuneen yleisön toivotti tervetulleeksi oppilas Matti Nikkilä. Nikkilän puheen jälkeen esitti opiston sekakuoro Vilho Myrskyn ”Salojen laulun”, sekä Uuno Klamin ”Pellen laulun”.
Oppilas Väinö Tuominen lausui V.A. Koskenniemen runon ”Leijonalippu”. Tämän jälkeen saatiin kuulla kanteleen soittoa rouva Ritva Liskin esittämänä.
Kanteleen soiton jälkeen Kotaladon mieskvartetti esitti Sibeliuksen ”Sydämeni laulun” ja Stunzin ”Kaikukohon laulu maamme”.  Juhlapuhujaksi tilaisuuteen oli saatu mv. E. Hyrkkö, joka puheessaan mainitsi muun muassa, että ”itsenäisyys ja vapaus ovat arvoja, joita jokainen kansakunta on kaikkina aikoina tavoitellut. Meilläkin jokainen valtiomiehemme ja kansa kärsimyksiensä keskellä ovat sitä hartaasti toivonut.”
Juhlapuheen jälkeen laulettiin yhteisesti Maamme –laulu.

Jaa artikkeli: