Skip to main content

Isoko menoerä koulu on

Kiitos paikallisille valtuutetuille viime lehdessä olleesta kirjoituksesta koskien palveluverkkoa.

Verkossa on vielä paljon pureksittavaa, ja toivoa sopii etteivät konsulttien ja virkamiesten aivoitukset ollenkaan sellaisenaan mene läpi.

Koskinen ja Shelby kertovat sellaisista asioista, joista on tässäkin lehdessä kerrottu useasti, mutta ilmeisesti kertaus on opintojen äiti. Esimerkiksi juuri Mussaaren iltapäivätoiminta on sellainen.   Lehden palstoilla on mainittu, että toiminta on paitsi lasten elämänlaadun kannalta hyvää, myös taloudellisesti kaupunkia rasittamaton seikka. 

Jos Mussaaren koulusta nyt olisi mahdollista tulla tällainen monipalvelukeskus, mikäs sen hienompaa olisi. 
Koulumatkat  ovat yksi pieni rikka rokassa, mutta tottahan on että kolme tuntia päivässä on etelä-Suomessa pitkä aika koulutaksissa istuttavaksi. Ollaan kuitenkin melkein ruuhka-Suomessa, vaikka keskellä maaseutua.  Tämä omintakeinen yhdistelmä on Salon kummallisuus ja samalla sen vahvuus! Joistain kummallisuuksista yksinkertaisesti olisi hyvä pitää kiinni!

Palveluverkkoa tehtäessä tehdään samalla herkästi aluepolitiikkaakin. Kokonaisuuden tarkastelu ei saisi unohtua. Isoko osuus yhden Mussaaren koulun pyörittäminen on koko kaupungin budjetissa? 
Arvaan, että koulun jatkamiseen tarvittavan rahan voisi niistää aika monestakin paikasta ja ilman, että sitä edes kukaan huomaisi.  Pieniä puroja on varmasti vielä tyrehdyttämättä.

H. L.

 
Harkittu rakennuspaikka?

Luin mielenkiinnolla lehdestä uutisen koskien rivitalosuunnitelmia Pesänlammen rantaan.

Asia itsessään on positiivinen uutinen, kaikki toimeliaisuus on hyvästä.
Paikasta ei voi olla ihan varma. Lampi rantoineen on  nätti pieni osa keskustaa. Olisiko rumempaa, rakentamatonta aluetta jossain?  Äkisti tulee mieleen esimerkiksi entinen tori, nykyään kuusi ja puoli päivää viikossa tyhjillään oleva asfalttikenttä. Saisiko sen valjastettua rakennuspaikaksi? Suojakaista vain talon ja kadun väliin.  Entä seurojentalon mäki? Sekin on lähellä palveluja ja pitkään tyhjillään ollut paikka? Vanha palokunnan tonttikin voisi olla tehokkaammin käytetty?

Suunnittelupöydän ääreen 

Jaa artikkeli: