Skip to main content

Ismo Laitakari hyppäsi keskelle talotehtaan kiireitä

Ismo Laitakari näyttää, mistä kattorakenne katkeaa kuljetusta varten. Kun paljon tekee, syntyy valmistakin. Teijo-Talot Oy:n Perniön tehtaan yhdessä hallissa on pesäpallostadionin lipunmyyntirakennus valmiina matkalle kohti Järvenpäätä, naapurihallissa on useampi rakennus paketoituna odottamaan kuljetusta tilaajalle ja muissa rakennuksissa työn alla monta muuta projektia.  
–Työtilanne on parhaillaan hyvä ja tehtaalla melkein ruuhkaa, toteaa toimitusjohtaja Ismo Laitakari.

Laitakari pitää yrityksen ohjaksia käsissään viidettä viikkoa: hän aloitti toimitusjohtajana vuodenvaihteessa.  Teijo-Talojen ruoriin hän tulee kiinnitystarvikkeita valmistavan Sormat Oy:n palveluksesta. 
–Tässä iässä ehtii vielä tehdä sen viisitoista vuotta työuraa, ja kahdentoista Sormatin vuoden jälkeen piti saada jotain ihan uutta, 53-vuotias Laitakari sanoo.

Perniön tehdas poikkeaa Teijo-Talojen kahdesta muusta yksiköstä siinä, että parhaillaan Perniössä on työn alla enemmän yritysten tilauksia kuin julkisen puolen ostoja.   Julkishankinnoista yhden osoite on lähellä: työn alla on Saloon kuljetettava Ollikkalan uusi päiväkoti. 

Joka tehtaalla ovat työtilat täydessä käytössä, Perniössä edessä on rekrytointejakin.  Hakusessa on uusia alihankkijoita: rakennusurakoitsijoiden lisäksi tarvittaisiin muun muassa LVI-alan tekijöitä. 
 –Rakennuspuolella työvoiman saatavuus ei ole ihan yhtä hankalaa kuin metallialalla, mutta esimerkiksi Hämeen tehtaallamme on jo vaikeuksia löytää maalareita. 

Koko juttu 30.1. lehdessä!

Jaa artikkeli: