Skip to main content

Influenssarokotuksia annetaan kaksi viikkoa urakalla

Tästä sisään, mutta 20 henkeä kerrallaan, neuvoo terveydenhoitaja Kirsi Vasama. Influenssarokotukset annetaan Perniössä tänä syksynä seurakuntatalossa.

Kausi-influenssarokotuksia annetaan Perniössä ensi maanantaista alkaen uudella tavalla. Koronatilanne pisti uusiksi rokottamisen niin, että seuraavien kahden viikon aikana ilman ajanvarausta rokotuksen saa seurakuntatalossa, ei totutusti neuvolassa.
–Halusimme palvella Perniössä ja on hienoa, että saimme talon käyttöön. Siellä on tilaa ja parkkipaikkoja, sanoo terveydenhoitaja Kirsi Vasama.

Rokottaminen sitoo kuitenkin henkilökuntaa niin, että parin viikon ajan kouluterveydenhoitajan vastaanotolla on lappu luukulla ja neuvolassakin hoidetaan vain välttämättömimät toimenpiteet.

Neuvolaan on voinut varata rokotusaikoja, mutta ne ovat käytännöllisesti katsoen jo lopussa.

Paitsi seurakuntatalossa, influenssarokotuksia annetaan myös normaalien lääkäri- ja hoitajakäyntien yhteydessä ja osa koululaisista on niin ikään jo rokotuksen saanut.
Vaikka seurakuntatalossa tilaa onkin, pidetään suosituksista kiinni: sisälle otetaan vain 20 henkeä kerrallaan.
–Kannattaa varautua odottelemaan pihalla hetki tai vaikka kiertää korttelin ympäri ja tulla katsomaan, joko sisälle pääsee, Vasama neuvoo.
Maskin pitää olla päässä jo tultaessa ja toiveena on, että vaatteet olisivat helposti sen verran riisuttavissa, että käsivarren saa paljaaksi ripeästi. Rokotuksen jälkeen tulee vielä odottaa viisitoista minuuttia mahdollisen allergisen reaktion varalta.

Jaa artikkeli: