Skip to main content

Ihan väärä puu

10.6.202011 kesäkuun, 2020Pääkirjoituksia

Lieneekö montaa asiaa, jotka puhuttavat yhtä paljon kuin liikenne. Ei vain vitsi vaan tutkimustakin on sen väitteen takana, jonka mukaan enemmistö autoilijoista on mielestään keskivertoa parempia kuljettajia.

Yhtä kaikki useimmilla liikenteessä olijoilla on varmasti mielipide jos toinenkin siitä, miten liikennettä pitäisi sujuvoittaa ja millaisia lakeja ja säädöksiä olla – olipa vastaajan alla sitten jonkinlainen auto, polkupyörä tai vaikka vaan kaksi jalkaa.

Eteläisessä Salossa liikenneturvallisuustyötä on tehty muun muassa liikenneympäristöä kohentamalla; viime vuosina on rakennettu liikenneympyröitä ja uusittu valaistusta ja kaiteita, rakennettu pyöräteitä ja säädetty nopeusrajoituksia. Hirvieläinaidoista on puhuttu ja osaltaan liikenneturvallisuuden eteen ahkeroivat näin metsästäjätkin.

Tärkeintä on tietysti se, miten liikenteessä toimii meistä jokainen; lähtökohdan olisi oltava, että mieli on maltettava joka tilanteessa ja mieluummin laskettava kymmeneen kuin mitään muuta.
Siihen on vielä matkaa.

Yhtenä hankkeena ihmisiä kiinnostavat kantatie 52:n varrelle nousseet liikennekamerat, jotka alkavat olla valmiina käyttöön.  Tämän viikon lehdessä on seurantajuttu asiasta. Kameratolppia käyttökuntoon asentamassa olleet Oulun Energian työntekijät eivät tohtineet tulla jutun kuviin nimellään ja naamallaan, sillä he ovat kokeneet, että kameroista ärtyneet kansalaiset voivat alkaa käyttäytyä epäasiallisesti myös asentajia kohtaan.

Väite hämmästyttää mutta sitä ei tee mieli epäilläkään; somessa vastaavanlainen uho on arkipäivää.

Yhtä kaikki silloin haukutaan aivan väärää puuta, jos työtään tekevät asentajat joutuvat kokemaan minkäänlaista häiriötä. Suunsoitto harvoin johtaa mihinkään eikä sillä ainakaan aloiteta lain tai säädöksen muuttamista.

Jaa artikkeli: