Skip to main content

Hyvinvointia ja hyviä tontteja

 

Syksy on saavuttanut sen pisteensä, että kaupungin ensi vuoden talousarvion teko alkaa näkyä lehtijutuissa.

Tällä viikolla käsittelyssä ovat niin kaupunkikehitys-, kuin opetus- ja vapaa-ajanlautakuntien ensi vuoden talousarviot. Ensi vuodelle ja lähivuosille on suunnitteilla myös perniöläisittäin ilahduttavia satsauksia kuten investointeja liikuntapaikkoihin ja museoon sekä yhteiskouluun. Kunnan olennaisia tehtäviä sote-uudistuksen jälkeen ovat koulutus ja hyvinvoinnin edistäminen ja tätä juuri suunnitteilla olevat satsaukset edustavat.

Sitä vastoin sote-palveluista vastaavan hyvinvointialueen suunnitelmista ei toistaiseksi odoteta yhtä iloisia uutisia: säästötarve on olemassa ja kyyti voi olla kylmää, jos naapurista mallia katsotaan: Satakunnan hyvinvointialueella kaavaillaan melkoisia muutoksia palveluverkkoon.

Historiallinen hallinnon muutos näkyy myös Perniön maisemassa tulevaisuudessa, kun kaupunki purkaa kaksi kiinteästi sosiaali- ja terveystoimintaan kuulunutta rakennusta pois rahaa kuluttamasta. Listalla ovat niin entinen terveysasema hammashoitolan ja vuodeosaston kanssa kuin lääkäritalokin – monelle neuvolana tutuksi tullut rakennus.

Aika aikaa kutakin ja myös rakennuksia: nyt on selvää, että näihin taloihin eivät enää palvelut palaa. Tila kyliltä ei lopu, jos sitä tarvitaan. Tavallaan ryhdikäs on sekin päätös, että rähjäiset ja pitkään tyhjillään olleet talot puretaan.

Mainoshenkisempi voisi todeta, että samalla vapautuu aivan kylän paraatipaikalta monien mahdollisuuksien tontteja.

Jaa artikkeli: