Skip to main content

Hyvät tyyypit ja vakava pohjavire tekevät kestävän komedian

Sulo (Joonas Suominen, oik) tuo uutisia keskelle Juhanan (Jukka Haarikko) ja Emmin (Marja Ruokonen) tv-iltaa.–Mää olen ostanut maatilan, lausuu Sulo Vilén ja hetkessä on soppa valmis. Vaimo Emilia tekee miehelleen hyvin selväksi , mitä mieltä on hankinnasta, eikä poika Juhanakaan voi kuin seurata vierestä. 

Kuulostaako tutulta? Saman kohtauksen ovat nähneet sadattuhannet televisionkatsojat ja tänä kesänä tilakaupoista keriytymään lähtevä komedia nähdään Mathildedalissa.  
Tankki täyteen -komediasarja oli television hitti ja sen toisen kauden tapahtumista sovitettu ”Tankki täyteen – Maallamuuttajat” on paljon vartijana Teatteri Provinssin kesän näytelmässä:  tuottaja Seppo Suominen asettaa katsojatavoitteen kuuteentuhanteen.  Konstaapeli Reinikaisen edesottamukset näki Mathildedalissa noin 5500 katsojaa. 

Näytelmän ohjaava Teijo Eloranta kehuukin Neil Hardwickin tekstiä.  Niin komediaa kuin tankki onkin, on mukana vakavampi pohjavire.
–Siinä on aikuiseksi kasvamista, on vanhan parin ristiin meneviä haaveita ja muuta, Eloranta pohtii. 
–Tyypit vaikuttavat ja se, mitä he sanovat, ei niinkään, että olisi koko ajan kauhea meininki päällä, sanoo omanarvontuntoista Emilia Viléniä näyttelevä Marja Ruokonen. 

Hauska sattuma on, että näyttelijöiden ydinryhmä on sama kuin Provinssin vuoden 2009 esityksessä: muut keskeiset näyttelijät Ruokosen ja Suomisen lisäksi ovat Jukka Haarikko kotoaan turhaan irti pyristelevänä Juhanana  ja lopulta hänen puolisokseen päätyvää entistä baariapulaista Ullaa esittävä Riikka Koli.  Tilalle tämän tästä piipahtavaa konstaapeli Reinkaista esittää Janne Ahonen.    –Sulo on ollut kaiken aikaa jossain tuolla mielessä odottamassa, naurahtaa Joonas Suominen. 

Koko juttu 20.6.lehdessä.  Ensi-ilta 12.7.

Jaa artikkeli: