Skip to main content

Keskeltä Perniötä kuuluu hyvää, mitä koronan taltuttamiseen tulee.
Perniön yhteiskoulussa ja lukiossa annettiin rokotuksia viime viikolla sarjatyönä ja kutsun kuuli selkeä enemmistö oppilaista. Rehtorin laskelmien mukaan koulun koko väestöstä ensimmäisen rokotuksen on saanut jo yli 80 prosenttia, kun mukaan lasketaan myös henkilökunta. Toisenkin pistoksen lienevät saaneet jo jotkut. Osa oppilaista on saanut rokotuksen jo aiemmin.

Hyvä niin, sillä mikään ei ole muuttanut sitä, että rokottaminen ja rokotuskattavuuden parantaminen ovat tehokkain keino taistella virusta vastaan. Soraääniäkin kuuluu ja kodeissa on epäilemättä puhuttu asiasta. Vaikka vanhemmat epäilisivät rokotuksen tehoa tai turvallisuutta, on nuorilla silti mahdollisuus harkintansa mukaan rokotus ottaa.

Aihetta ottamiseen on: Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti tällä viikolla, että nimenomaan nuoria aikuisia on nyt joutunut sairaalahoitoon koronan vuoksi ja heistä valtaosa on rokottamattomia. Kokonaan rokotettuja puolestaan ei ole tehohoidossa.

Heinäkuussa rokotustahti vähän hidastui lomien ja maahan tulleiden rokotteiden määrän pienenemisen myötä. Nyt ilmaantuvuusmäärät ja tartuntatapaukset laskevat hitaasti. Jokaisen toiveissa lienee, että tartuntamäärien lasku olisi nopeampaa eivätkä nykyistä järeämmät rajoitustoimet ainakaan uhkaisi.

Ainakin rokotteen ottaminen on tehty hyvin helpoksi rokotuspäivien ja pop up -tapahtumien myötä.

Jaa artikkeli: