Skip to main content

Kalenteria tai säätä vilkaisemalla kesä tuntuu vielä kaukaiselta.
Sitä se ei kuitenkaan yhdessä mielessä ole: kesätöiden haku alkaa olla hyvässä vauhdissa ja moni yritys tai muu organisaatio tietää jo, ketkä kesällä remmissä ovat.

Yhtä lailla kesätöitä tarvitsevat julkisyhteisöt kuin erikokoiset yrityksetkin ja työn kirjo on laaja: jossain tarvitaan puhtaasti kausityöläisiä ja ihmisiä avustaviin tehtäviin, toisaalla taas kaivataan hyvin ammattitaitoisia tuuraajia lomaileville konkareille.

Jokainen tarjolle tuleva kesätyöpaikka ei ole vielä edes auki, mutta perinteinen oma-aloitteisuus ei ole edelleenkään vanhanaikaista.
Hakemuksia voi tuskin tehdä liikaa – ja oma vaivansa kannattaa nähdä senkin eteen, että hakemus on hyvä ja erottuva.
Neuvoja hakemuksen tekemiseen on tarjolla verkon täydeltä, mutta omaperäisyys hakemuksiin pitää löytää omasta itsestä. Mahdoton ajatus ei ole, että antaa kaverin tai parinkin lukea hakemuksen läpi ennen sen lähettämistä.

Syitä hakea kesätöitä on varmasti yhtä monta kuin nuoriakin; joku miettii tienestejä, joku on liikkeellä vanhempien patistamana. Kolmas haluaa tuntumaa tiettyyn alaan ja neljännen syy on jokin toinen.

Yhtä kaikki kesän muutamaa viikkoa kannattaa tarkastella avoimesti: vaikka ykköshaave kesätöiden suhteen ei toteutuisi, voi lähtöjään vähemmän kiinnostava työ osoittautuakin antoisaksi, jos sille antaa mahdollisuuden.
Ja kun työnsä tekee hyvin, voi olla, että työnantaja muistaa hyvällä myös seuraavan vuoden keväällä kesätyöläisiä haaliessaan.

 

Jaa artikkeli: