Skip to main content

Hyvä hinta-laatu-suhde, tuumasi konkari Kisko-triahtlonista

Helsinki-Triathlonin puheenjohtaja Mika Tabermann (vas) kävi tervehtimässä Peter Grönholmia, Timo Naukkarista ja Pekka Haapasaarta ennen kisaa.

– Jännittää todella paljon, tuumasi Ksenia Lindstedt pinkissä kisapuvussaan reilu puoli tuntia ennen Kisko-triathlonin lähtölaukausta.

– Enhän minä edes osannut uida vielä viime syksynä. Menin uimakouluun, ja tässä sitä nyt ollaan. Avovesiuintia olen kokeillut vain pari kertaa, hän naureskeli jännittyneenä.

Kisko-Triathlonin kilpailukeskus on Kirkonkylässä Kirkkojärven kupeessa. Sitä sen on ollut jo neljä vuosikymmentä. Lauantain tapahtuma oli jo 40. perättäinen Kisko-Triathlon. Edes koronavuosina tapahtuma ei jäänyt väliin.

Ksenia Lindstedt sen enempää kuin hänen puolisonsa Mikko Lindstedt eivät olleet kilpailleet koskaan ennen triathlonissa ennen lauantaita. Mikolle vierain laji oli juoksu, jonka harjoittelun hän aloitti syksyllä. Ksenia kisasi Kiskon lyhyimmällä matkalla, Mikko puolet pidemmällä.
– Seuraavaksi yhteinen urheilutapahtumamme on Paavo Nurmi -puolimaraton elokuussa, kertoi Ksenia Lindstedt.

Kisaajien kokeneinta kaartia edusti puolestaan 72-vuotias Peter Grönholm.
– Ensimmäistä kertaa olin täällä jo vuonna 1986. Joka vuosi en ole kuitenkaan ollut mukana. Nyt kuulin, että nämä kaverit lähtevät tänne, niin päätin minäkin tulla.

Kaverit ovat Timo Naukkarinen ja Pekka Haapasaari, Kolmikkoa yhdistää sama seura, Helsinki-Triathlon.
– Minusta tämä on hyvin järjestetty tapahtuma, hinta-laatu -suhde on mainio, tuumasi Naukkarinen pistellessään poskeen pasta-annosta vielä puolisen tuntia ennen starttia.
– Hiilihydraatteja pitää syödä, jotta jaksaa, tiesi 68-vuotias kisaaja.

Uinnin lähdössä oli ruuhkaa, vaikka eri matkojen kisaajat lähetettiin matkaan 10 minuutin välein.

Lähtijöiden joukosta löytyi myös pitkäaikainen kesäkiskolainen Kaisa Halme, joka on voittanutkin kisan 1990-luvun vaihteessa.
– Nyt kun ei ole enää sellaisessa kunnossa, niin onneksi on tämä joukkuekisa, hän naurahti.

Kiskossa se tarkoittaa sitä, että joukkueesta yksi ui, toinen pyöräilee ja kolmas juoksee. Great Neighbours -joukkueessa Vesa Heikkonen ui, Kaisa Halme pyöräili ja Tero Eeva juoksi. Kolmikko on todellakin toistensa naapureita Lohjalla.

 

 

 

Jaa artikkeli: