Skip to main content

Huonot unet penkalla

Tervepä terve.  Toimituksen koillismetsikön viikkopoikkeusluvat myönnetään tässä seuraavaksi.
***
Kammojahan on monenlaisia. Pelkoja riittää; ihmisiä hirvittävät esimerkiksi hammaslääkärit, hämähäkit ja muut uhkaavaksi koetut kanssaeläjät.  Lista on kuin räsymatto: kirjava ja pitkä. Yksin wikipedia tuntee kammoja 35 kappaletta.

Vaan yhtä ei ole vielä porukkaan otettu. Iltapäivälehti kertoi tiistaina tapauksesta, jossa kuorma-autosta irronnut vaihtolava oli suistunut tien vierellä olevan talon seinään ja remontti on edessä.   Jutun mukaan henkilövahinkoja ei kuitenkaan sattunut.

Ei voi kuin kehua; vihdoin tämä asia otetaan puheeksi vaikka karumman kautta. Tuohan on peloista lähinnä realistisin; voi vaan ihailla ihmisiä, jotka tyynesti nukkuvat yönsä maantien varren töllissä.  Samapa tuo ampiaisten tai hissien kanssa, mutta tienvierusresidenssissä yöpyminen on ajatuksena paha; milloin sen tietää, koska reitiltään lipsahtanut rekka tai  muu lanaa talonpäädyn mennessään.

Tästä puhutaan kiinteistökaupan puolellakin aika vähän. Jonkinmoinen vakiokehu on se, että talo on päättyvän tien päässä.  Vastedes kehuna voidaan pitää sitäkin, jos mainitaan talon olevan säällisen matkan päässä päätiestä.  

Oikeasti maalla asuvat toki voivat kertoa siitä, millaista on elämä oikein pitkän ja mäkisen tien päässä näin helmikuun iljanteilla. Pahimmillaan käy niin, että tie käy kulkemattomaksi.
Tien takia eristyksiin joutunut tosin voi päätyä turmion tielle, joka myös laveana polkuna tunnetaan.
***
Toisaalta aikansa voi kuluttaa myös puhdetöiden parissa. Eräänlaista käsityötä on tällainen palstanpitokin, vaikutteet vaan  on haettu Rauman suunnalta. Kyseessähän on tietynlainen vitsinnypläys.
***
aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: