Skip to main content

Huolellisesti yhä

Voisi tokaista, että johan tässä kesä meni normaalisti. Viime viikkoina ja päivinä koronavirus on jälleen noussut isoksi uutisaiheeksi niin maailmanlaajuisesti kuin paikallisestikin.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri totesi, että maakunta on vaarassa siirtyä pandemian osalta kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen.

Tiistaina alueellinen koronaa ehkäisevä työryhmä antoi suosituksen maskien käytöstä esimerkiksi yleisötilaisuuksissa ja sellaisissa julkisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktia ei ehkä voi välttää.

Ehkä arkisimmillaan työryhmän neuvo näkyy siinä, että suositus koskee myös toisen asteen oppilaitoksia kuten lukioita. Tuskin koskaan on Suomessa lukio-opintoja suoritettu hengityssuojain kasvoilla.

Suositus on vain suositus, ei määräys. Elämänsä voi varmasti järjestää niinkin, että välttyy maskia käyttämästä. Yleisesti ottaen huolellisuutta ja vastuuta kaivataan edelleen rutkasti. Korona ei ole ohi. Jo tänään tiedetään, millaisia rajoituksia ravintolatoimintaan on tulossa. Kevään kaltaista kaiken sulkemista ei vielä tänä syksynä ole nähty ja toivottavasti ei nähdäkään. Sillä olisi sekä valtavat taloudelliset että elämänlaatua heikentävät vaikutukset. Paljon on kiinni jokaisen omasta käytöksestä.

Maasta päivittäin

Tämän lehden välissä on Omasta maasta -sivupaketti. Kyseessä on suomalaisten tilattavien paikallislehtien yhteinen julkaisu. Sen tarkoituksena on muistuttaa siitä, mitä omasta maasta missäkin saadaan. Teemasivujen sisältö voi näin olla hyvinkin erilainen siitä riippuen, onko juttuja tehty esimerkiksi Perniössä, Loimaalla, Laukaalla tai Limingassa.

Toisaalta teema on framilla eteläisessä Salossa koko vuoden: lähes joka viikolla on lehdessä jokin juttu, jonka voisi aiheen puolesta käyttää myös teemasivuilla.

Se kertoo vain siitä, että tässä mielessä alue on todella vireää seutua.

Jaa artikkeli: