Skip to main content

Viikot kuluvat ja kevät etenee yllättävän kiivaasti.
Siitä, kun päätös kuntavaalien siirrosta maaliskuussa tehtiin, tuntuu olevan jo kauan ja vaalit toisaalta ovat melkein ovella; ennakkoäänestyksen alkuun on tänään aikaa noin kolme viikkoa.

Silti aikaa siihenkin on sen verran, että esimerkiksi vaalikampanjointi ei vielä ole alkanut kovinkaan näkyvästi. Ehdokaslistat jätettiin tiistaina ja ehdokasnumerot arvotaan ensi viikolla. Ehkä kierrokset sen jälkeen alkavat kohota.

Siitä, kun Perniönseudun Lehden vaalisarjan kysymykset lähetettiin alueen ehdokkaille vaalipäälliköiden välityksellä ensimmäistä kertaa, on aikaa huomenna seitsemän viikkoa. Osa ehdokkaista vastasi lähes saman vuorokauden aikana ja tämän jälkeen vastauksia alkoi tipahdella – osalta ehdokkaista.
Tätä kirjoitettaessa tiistaina Perniö-Särkisalo-Kisko- alueelta on ehdokkaita 56 ja vastauksia puuttuu 16, vaikka vaalipäälliköiden kautta ja osin suoraankin ehdokkaita on patisteltu ja muistutettu vastaamaan.
Lehtiä, joissa vastaukset voidaan suunnitelmien mukaan ennen ennakkoäänestyksen alkua julkaista, on tulossa kaksi.

Kiireitä voi jokaisella olla, mutta kahdessa kuukaudessa varmasti ehtii vastata kolmeen kysymykseen mennen ja tullen – etenkin, kun vastaaminen samalla tietää ehdokkaalle aina tervetullutta näkyvyyttä.

Lähtökohtaisesti toimituksessa ajatellaan, että kaikki ovat niin vakavissaan mukana ja ehdolla että vaaliaiheisiin kyselyihin ilman muuta vastataan.
Jos vastaamiseen ei ole aikeitakaan, tulee väistämättä mieleen, että mukaan on lähdetty vain listantäytteeksi tai hetken mielijohteesta.

Kritisoida saa ja pitääkin, mutta huumorilla tai pikaistuksissa mukaan lähteminen on lähinnä kunnallisen päätöksenteon ja vaalijärjestelmän halpaa ivaamista.

Jaa artikkeli: