Skip to main content

Yksi lehtijuttujen tekemisen tapa on seuranta.  On joku aihe, jonka etenemisestä raportoidaan säännöllisesti tai aina, kun aihetta on.   Sitä lajia on tämänkin viikon lehdessä;  osa jutuista vaati myös pientä arkistojen läpikäymistä ja sanonta hitaista kiireistä tuntui pitävän hetken aikaa paikkaansa.

Aijalan kaivosalueen takavuosien synnit eli rikastushiekka-alue ja sen mahdollinen siistiminen ovat jälleen esillä ja juttua tehtäessä selvisi, että asiaa on käsitelty lehdessä viimeksi lähes päivälleen kaksi vuotta sitten.  Suuri yllätys ei liene, jos vuosikymmeniä rauhassa uinunut alue saa vielä jonkin vuoden odottaa konkreettisia toimenpiteitä  – jos niitä koskaan tuleekaan.

Yhtä lailla sattuvasti tasavuosia tuli juuri uutisesta, jonka otsikkona oli ”Perniöön voi nousta kokonaan uusi koulu”.   Se nähtiin Perniönseudun Lehden pääuutissivulla 19. lokakuuta 2017 ja tuolloinen talousarvioesitys sisälsi koulua varten 8,75 miljoonaa euroa seuraavalle kolmelle vuodelle.  Asia on edennyt, mutta ei ihan ajatellusti:  tämän päivän lehti kertoo siitä, mitkä yritykset koulua alkavat vihdoin tänä vuonna rakentaa.

Alakoululaiset ovat kärvistelleet väistötiloissa turhankin pitkän aikaa, mutta ehkä moitteisiin ei lopulta ole isoa aihetta.  Vanhassa sadussa hiiren piti tehdä takki, mutta tuli vain tuluskukkaro.  Kouluhanke sitä vastoin on kasvanut matkan varrella.  Olettaa voi, että kaiken viilaamisen jälkeen lopputulos tyydyttää käyttäjiään.

Jaa artikkeli: