Skip to main content

Hintansa haukkunut halli

Tiistai-iltana Perniön Melassuonmäen päällä, kirkonkylän laidalla, oli vahvasti syksyltä maistuvaa arki-illan vipinää. Yhdellä ulkokentällä pelattiin jalkapalloa, toisella hankittiin hyvää oloa kahvakuulailemalla. Kuntolenkeilläkin oli kulkijansa, sisällä liikuntahallissa harjoittelivat lentopallojuniorit ja heidän jälkeensä parketille asteli harjoituksiinsa miesten koripallojoukkue. Päivisin hallia käyttävät muun muassa koululaiset.

Vuodet kuluvat ja liikuntahallikin täyttää tänä syksynä jo 32 vuotta.

Halli-investointi oli aikanaan Perniön kunnalta iso päätös, jälkikäteen katsottuna loistava sellainen. Lähes laskemattomat ovat ne harjoitukset, turnaukset, tapahtumat ja kilpailut, joita hallissa on vuosien aikana järjestetty. Rakennus tuntuu edelleen vastaavan paikallisiin tarpeisiin.

Hallissa on tehty vuosien aikana ylläpitokorjauksia: uusittu esimerkiksi valaistusta, kattoa, sadevesien kulkua ja maalauksia. Paikalle sattuvan vieraan silmiin talossa on silti eletty erittäin siististi; moni samanikäinen rakennus voisi olla paljon murjotumman oloinen. Oman aikansa tyyli miellyttää muuten tai sitten ei.

Yhtä kaikki väistämättä lähestyy sekin vuosi, jolloin halli on otettava laajempaankin peruskorjaukseen. Hyvänlaisessa käytössä olevan hallin osalta peruskorjauspäätöksen ei pitäisi olla vaikea. Samalla on syytä silmätä, olisiko ulkokentissä ja niiden varustuksessa jo päivittämisen paikka.

Jaa artikkeli: