Skip to main content

Hienoin mahdollinen lopetus

Juhana Melkkilä sanoo, ettei ole aiemmin kokenut Perniön hallissa samanlaista tunnelmaa kuin lauantaina. Juttua tehtiin tiistaina, jolloin hallissa harjoittelivat jo nuoremmat.

Perniön liikuntahallissa kaikuivat tiistaina koripallon pompottelun äänet. Ehkä joku harjoituksissa olleista nuorista jatkaa uraansa ammattilaiseksi asti tai pelaa vuosien päästä vaikkapa PeU:n ykkösdivarijoukkueessa.
Tällaisia tarinoita on nähty ennenkin ja yksi niistä päättyi lauantaina.

Juhana Melkkilän nimi on vilahtanut Perniönseudun Lehden urheilusivuilla koripallouutisissa usein. Ensimmäisen kerran hän otti tuntumaa lajiin juniorijoukkueessa kahdeksanvuotiaana. Vuosi oli 1993. Vuonna 2002 Melkkilä nousi aikuisten joukkueeseen ja lauantaina hän juhli 1-divisioona B:n mestaruutta yhdessä muun PeU-Basketin joukkueen kanssa.
–Oli skumppapullo pukuhuoneessa ja valmentajakin kasteltiin. Ihan älyttömän hieno tunnelma, hän makustelee.

Kauden lisäksi juhliin päättyi Melkkilän ura kilpakentillä: hän ripustaa tossut naulaan, ja päätös tästä oli tehty jo aiemmin.
Yksi iso syy päätökseen oli perhe; Melkkilä on kahden pienen lapsen isä ja koripallo väistämättä on syönyt aikaa perhe-elämältä. Laji- ja salitreenit vievät arki-iltoja ja ottelut sunnuntaipäiviä.

Lue koko juttu 28.4. painetusta ja digilehdestä!

Jaa artikkeli: