Skip to main content

Heli maalaa Teijon koulusta Suomen kauneinta

Teijon koulu saa ammattilaisen hoivaa: Heli Tuomi maalaa sisätilat uuteen uskoon. Tiistaina työlistalla oli muun muassa ovenkarmien tasoitusta.Jo ikkunasta kurkistamalla huomaisi, että Teijon koulussa on meneillään jotain arjesta poikkeavaa.  Yhden luokan ikkunan edessä seisovat  rakennustelineet.   Sisällä luokassa selviää loput:  osa seinistä on saanut  vihreän sävyn ja vanha keltainen saa pikkuhiljaa väistyä. 
–Noita tolppia olen rapsutellut ja sieltä paljastui vihreää väriä alta sieltäkin, kertoo Heli Tuomi.

Hän on varsin tuore mathildedalilainen, ammatiltaan maalari ja nyt tärkeässä osassa siinä, että Teijon alueen kyläyhdistyksen projekti etenee.  Tavoitteena on saada Teijon koulusta Suomen kaunein kyläkoulu.  Vastikään 150 vuotta täyttänyt koulu saa sisälle uutta väriä niin luokkiin kuin vessoihinkin, samalla kertaa uusitaan verhoja ja muuta viihtyvyyteen vaikuttavaa.  

 Kyläyhdistys pestasi Tuomen palkkatuella tekemään varsinaiset työt,  kaupunki puolestaan kustantaa aineet, pensselit ja muita tarvikkeita ja lainaa ne telineet.  Läpi käydään kaikki luokkatilat. Maalaustöille Tuomi pyhittää kaksi päivää viikossa, kolmena päivänä avustaa iltapäiväkerhossa.  Sekin on kyläyhdistyksen toimintaa jo toista syksyä peräkkäin.

Heli Tuomi myöntää, että koulu ja päiväkoti kylässä olivat iso osa muuttoa mietittäessä.  Hänen lapsistaan toinen käy koulua, toisella on paikka Kalliorinteen päiväkodissa.  
–Jos koulua ei olisi, en ole varma olisimmeko sittenkään muuttaneet. 

Näin siitä huolimatta, että houkutus tulla kylään oli vahva; isovanhempien talo Mathildedalissa oli tyhjillään ja kiinnosti asuinpaikkana.  

Jaa artikkeli: