Skip to main content

Heikkilän silta mennee uusiksi lähivuosina

 

Soukankosken eli Heikkilän sillan pieli on myös suosittu onkipaikka. Mauno Hellsten oli tullut Särkisalosta koettamaan onneaan.,

Eteläisessä Salossa on tienpitäjän erityisen huomion kohteena kolme siltaa.

Varsinais-Suomen Ely-keskus kertoi viime viikolla, että koko maan huonokuntoisista silloista Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa sijaitsee jopa viidennes, noin 170 kappaletta. Perniössä näistä on siis kolme: ne ovat Soukankosken silta, Pytönkosken silta ja Kovamäen alikulku.
Näistä ensimmäinen ylittää Kiskonjoen Heikkiläntiellä; monesti arkipuheessa tästä sillasta puhutaankin Heikkilän siltana. Pytönkosken silta on Perniöstä Kiskoon johtavan Kaukurintien alkupäässä, Kovamäen alikulku taas kevyen liikenteen väylällä kantatie 52:lla.

Näistä ensimmäisen remonttiin joutuu näillä näkymin Soukankosken silta, jolla on tänä vuonna tehty erityistarkastus. Siltainsinööri Ari Salo toteaa, että näin ollen silta uusittaneen vuoteen 2027 mennessä.
–Tietysti voi tulla myös jotain yllättäviä kohteita, jolloin on pakko priorisoida, Salo muistuttaa.

Akuuttia hätää Perniön huonokuntoiseksikaan todetuilla silloilla ei ole. Pytönkosken sillalla tehdään erityistarkastus näillä näkymin vuonna 2025 ja tästä on vielä matkaa uusimiseen.

Kovamäen alikulku on elementtirakenteinen ja sillä on vielä käyttövuosia edessään. Ari Salo muistuttaa, että tekninen käyttöikä ja turvallisuuteen vaikuttavat seikat voivat olla kunnossa, vaikka rakenne sivullisen silmään rujolta näyttäisivätkin.

Jaa artikkeli: