Skip to main content

Tervepä terve.
Toimituksen lounaissiimeksen viikkoretki tehdään tässä seuraavaksi.
***
Tietenkään ei ole ihme, että tähän aikaan vuodesta urheiluliikkeissä tehdään vilkkaasti  kauppaa esimerkiksi lentopalloilijoiden polvisuojista.

Alkava sisäpelikausi ei liity asiaan mitenkään, vaan ulkohommat.

Tulipa nimittäin lauantaina koukattua sienimetsälle, mikä tarkoittaa sitä,  että pihan rajalla sai heittää mättäälle polvilleen korin viereen ja jatkaa siitä kontallaan seuraavat puoli kilometriä.
 Ihminen tulee varsinkin jonkun ilmaisen puheena ollen ahneeksi kovin helposti:  yhdenkään  suppilovahverokeskittymän ohi ei voinut kontata sieniä mukaan nyhtämättä.   Polvisuojien hankinta tuli mieleen jossain kolmannen  ison kiven ja kuusenjuuren välillä.

Vaikka helpommasta päästä ruoanhakemista tuo on silti.
Vertaillaanpa vain: kuten sanottua,  ostoskori täyttyi suppilo- ja keltavahveroista muutaman sadan  metrin konttaamisella ja menetyksenä oli vain kaksi puhki kulunutta polvea.   
Sitä vastoin tavan hypermarketissa ei saa haluamiaan tavaroita koriin ilman, että joutuu kävelemään seitsemän mailia ja kyllä siinä ainakin joulun alla jonkun aorttapullistuman saa.
***
Sehän on jo vakiovirsi, että ainakin sieniä myyntiin poimivat ihmiset ovat jo varttuneempaa kaartia. 

Jos ei poimimista nuoremmille voi herkuttelulla perustella, niin entä sitten selvällä rahalla.

Muistelenpa vaan omia kouluaikoja, jolloin silloinkin pidettiin syyslomaa, jota varten tietysti piti hankkia hiukan hupirahaa jostakin.   Sponsorointiin ei tohtinut tai kehdannut luottaa. 

Onneksi kohta jonkun pään päällä syttyi lamppu kuin sarjakuvissa, kun keksittiin että sieniä on näkömatkan päässä metsä täynnä ja niistä maksetaan ihan hyvin. 

Ellen väärin muista, lomahurvittelujen rahoitus järjestyi nyt ajatellen järjettömän pienellä vaivalla eli muutaman illan poiminnalla.  Ettehän te nyt nykyiset syyslomaiässä olijat voi sen huonompia olla, kun on metsään menemiseksi mopoautot ja kaikki.
***
Tällä viikolla vietetään muuten myös eurooppalaista dysleksiaviikkoa.   
Dysleksia tarkoittaa lukemisen vaikeuksia, joista kärsii jopa kuusi prosenttia suomalaisista.

Kuin sattumalta tällä viikolla julkaistiin myös vaalikoneissa kuntavaaleissa tyrkyllä olevien vaalilupauksia.

Kyllä näilläkin yhteytensä on.
Vaalilupauksia on tosi monen ollut vaikea lukea, ainakaan vakavalla naamalla.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: