Skip to main content

Härveli kohosi urheilutaloon

Teijolla Urheilutalolla pyörii Saana Peuran, Inga Björnin ja Tuomas Vuorisen härveli perjantaihin asti. Kolmikko on vuokrannut talon treenatakseen maaliskuun kiertuettaan varten. – Meillä on kerran vuodessa ollut residenssi luonnon keskellä ja sattuman kautta tänä vuonna paikaksi tulikin Teijo, kolmikko kertoo. Teijon Urheilutalossa pystytettiin tiistaina omituisen näköistä härveliä. Rakennustelineen osia muistuttavat telineet kohosivat talon kattoon asti ja alaosan raudat muodostivat kuin puun juuriston. 
– Härveliksi mekin sitä sanotaan, joskus se on sirkuspuu, kertoo nykysirkusryhmä Blind Gut Companyn sirkustaiteilija Inga Björn. 

Härveli on kolmikon työmaa sekä esitysareena, ja he aikovat viihtyä sen kimpussa Teijolla perjantaihin  asti. 
– Meillä on tapana kerran vuodessa pitää residenssi luonnon ääressä, sillä se on hyvä tapa päästä keskittymään. Viimeiset kaksi vuotta olemme olleet Kittilässä, mutta ollessani mökillä Kirjakkalassa kuulin naapurilta, että Teijon Urheilutalolta löytyisi tarvittava huonekorkeus härvelillemme, Björn sanoo. 

Kolmikko harjoittelee maaliskuussa starttaavalle kiertueelle esitystään ”Kuin kala puussa”. Se on sirkusesitys kolmesta kaveruksesta, jotka rakentavat härveliä kukin omalla tyylillään. Erilaiset persoonat ja tyylit luovat konflikteja, joihin esitys pureutuu. 
 – Esityksemme perustuu vuorovaikutukselle, joten etukäteen ei aina tiedä mikä juttu toimii ja mikä ei. Sen vuoksi korjailemme joitakin juttuja, Tuomas Vuorinen jatkaa. 

Koko juttu 20.2. lehdessä

Jaa artikkeli: