Skip to main content

Haakasen veljekset eivät kilpaile keskenään

Perniöläissyntyisten, nykyään Salossa asuvien Haakasten veljesten elämä on autoja täynnä.  Ville ja Niko Haakanen eivät ole toimineet koskaan toistensa karttureina -- molemmat kun haluavat ajaa itse.

Niko ja Ville Haakanen ovat molemmat autoasentajia, joten päivät kuluvat autojen parissa. Ralliharrastus pitää huolen, että työpäivän jälkeen siirrytään omaan talliin, oman auton äärelle.  Sen lisäksi, että he ajavat rallia, he myös rakentavat ja korjaavat autonsa itse. Myös sponsorit hankitaan itse.

Nuoremman veljen, Villen kilpa-auto Toyota Corolla on viime viikolla tullut maalauksesta. Auto on ollut myös edellisellä omistajalla rallikäytössä, mutta Haakasten autotallissa auto on tehty kokonaan uusiksi.
– Vajaa vuoden päivät tässä on mennyt, Ville Haakanen sanoo.
Tavoitteena on, että auto saataisiin valmiiksi lokakuun loppupuolella ajettavaan Teijo-Talo ralliin mennessä.
Ralli olisi Villelle ensimmäinen. Hän on aiemmin ajanut jokkista, eli jokamiehenluokkaa. Nyt välissä on käyty armeija ja autoa laitettu kuntoon.

Niko puolestaan ajoi ensimmäisen rallinsa vuonna 2007. Välissä käydyn armeijan vuoksi välillä ajoja on kertynyt vähemmän. Tätä vuotta ovat varjostaneet autorikoista johtuneet keskeytykset.
Seuraavaksi Nikolla ovat vuorossa ainakin f-cupin osakilpailu Heinolassa viikon päästä, Tejo-Talo Ralli ja Rantaralli.

Lue koko juttu Perniönseudun Lehdestä

Jaa artikkeli: