Skip to main content

Fysiikan ja kemian arvosanat avaavat oven toiveiden kouluun

Stefanus Kauppilaa naurattaa muistella sitä, miten hän näki ennen äidinkielenkoetta painajaisia siitä, mikä kaikki voi mennä koetilanteessa pieleen.

Stefanus Kauppila laskee toimituksen pöydälle lippalakin, vielä kirjavan sellaisen. Kohta hän saa painaa päähänsä hillitymmän valkoisen: Kauppila on yksi Perniön lukion neljästätoista uudesta ylioppilaasta.

Haastatteluun saapui tiistai-iltapäivällä tyytyväinen nuorimies: todistuksessa komeilee neljä laudaturia, yksi E ja yksi M. Korkeimmat arvosanat Kauppila sai fysiikasta, kemiasta, ruotsista ja englannista. Matematiikasta irtosi E ja äidinkielestä M.
–Viime yönä kieltämättä jännitin arvosanoja, hän myöntää.

Todistus riittää mitä todennäköisimmin siihen, että Kauppila pääsee toiveidensa mukaan suoraan sisään Aalto-yliopistoon ja tietotekniikan diplomi-insinöörin koulutukseen. Mihin se tie taas voi johtaa, sitä ei tuore ylioppilas itsekään vielä tohdi arvuutella; avoinna on monta ovea.
–Se tässä tietysti on surullista, että taas kaverit vaihtuvat. Toisaalta on hienoa, kun nyt pääsee tutustumaan omaan alaan, eikä ole sitä kaikkea muuta, Kauppila miettii.
Se kaikki muu ovat tässä tapauksessa lukuaineet; Stefanus Kauppila myöntää olevansa vahvasti luonnontieteisiin päin kallellaan, mikä näkyy niin arvosanoissa kuin tulevaisuudenhaaveissakin.
–Fysiikkakin vastaa ihan peruskysymyksiin. Miksi maapallo pysyy tässä missä se on tai miten satellitit pysyvät radallaan, vertaa Kauppila.

Lue koko haastattelu 19.5. painetusta ja digilehdestä!

Jaa artikkeli: