Skip to main content

Fix Film Festival tuo Kemiöön kankaantäydeltä Oscar-ehdokkaita

Lisa Roberts, Anu Mäkinen ja Hanna Ödling-Rinne rakentavat festivaalin puitteita. Kuva Dag Andersson.

Villa Landen projektori ei ehdi ensi viikonloppuna juuri jäähtyä.
Kemiönsaaren elokuvafestivaali Fix Film Festival järjestetään seitsemättätoista kertaa ja ohjelmassa on tällä kerralla kahdeksan elokuvaa eri puolilta maailmaa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kemiönsaaren kunta ja Finlandssvensk Filmcentrum.

Tänä vuonna elokuvia tulee Suomesta, Japanista, Etelä-Koreasta, Englannista, Saksasta ja Yhdysvalloista. Lauantain iltapäivänäytöksessä katsotaan Katja Gauriloffin ohjaama Je´vida, ensimmäinen pitkä kolttasaameksi kerrottu elokuva. Draama kertoo pakkosuomalaistamisen paineessa yhteisönsä hylänneen naisen tarinan.
Elokuvan on kuvannut Kemiönsaarella asuva Tuomo Hutri ja sen musiikin on säveltänyt pitkään Kemiönsaarella asunut Laura Naukkarinen, joka myös kertoo siitä, miten nämä sävellykset syntyivät.

Lauantain alkuillassa nähdään japanilainen Perfect Things ja ilta päättyy Emma Stonen ja Willem Dafoen tähdittämään Poor Thingsiin. Elokuva on jo monesti palkittu ja ehdokkuudet leimaavat ohjelmistoa: mukana on peräti kuusi Oscar-ehdokasta.
Sunnuntailta voidaan nostaa esiin natsikomentaja Rudolf Hössin perhe-elämää kuvaava The Zone of Interest ja sisäoppilaitoksen sijoittuva, kehuttu draama The Holdovers.
Näytökset alkavat lauantaina ja sunnuntaina klo 12.

Koko ohjelman näet kunnan sivulta tästä. 

Jaa artikkeli: