Skip to main content

Euroopan kierrokselta voi olla tuomisina pääsy EM-areenalle

 Carmanda on yksi Jasmin Egblomin kanssa Belgiaan lähtevistä ratsuista. Kaksi muuta olivat tiistaina kengitysreissulla.Jasmin Engblomin tulevan Euroopan-reissun voisi typistää numeroiksi.Yksi auto, kaksi maata, kolme viikkoa, viisi hevosta ja sitten aika paljon isompi luku syötävää. 
–Heinää on mukana satoja kiloja ja rehuakin varmasti sata, summaa Engblom. 

Perniöläinen 17-vuotias ratsastaja lähtee kuun lopulla maajoukkueen riveissä Eurooppaan ja panostakin on.  Belgiassa Engblom osallistuu Verdillä Nations cupiin, josta hyvällä tuloksella voi aueta paikka heinäkuun EM-kilpailuihin

.Suomalaisia huhtikuun ensimmäisen viikon estekisaan osallistuu parikymmentä ja Engblom kilpailee 140 cm luokassa. Seuraavaksi voidaan avata loput luvut. Engblomien autossa matkustaa toinenkin ratsastaja, lohjalainen Janina Kvarnström.  Hänen mukaansa matkaan lähtee kaksi hevosta ja Engblomin mukana kolme.   Kolmea hevosta voi perustella sillä, että näin kaikki pysyvät kisavireessä ja ratsastajalla on aina pari.
–Jos on vain yksi hevonen ja se saa esimerkiksi jalkavamman, ei ole hevosta millä kisata. Verdi on tosi kokenut, se tietää mitä pitää tehdä ja minne mennä. 
Kierroksen toinen maa on  Hollanti ja Keski-Euroopan turneelta ratsastaja palaa Suomeen lähteäkseen toukokuussa Norjaan Nations cupin  kil pailuun. 

EM-kisoihin tähtäävällä urheilijalla ratsastaminen tietää päivittäistä harjoittelua.  Oma talli on lähellä kotia ja päivittäinen treenaaminen näin helppoa. Engblom laskeskelee, että päivittäiseksi harjoitusmääräksi tullee nelisen tuntia.  
–Tietysti on päiviä, jolloin ei yhtään huvittaisi, mutta kun on laittanut hevosen kuntoon ja lähtee liikkeelle, muistaa taas miksi tätä tekee.

Koko juttu torstain 21.3. lehdessä. 

Jaa artikkeli: