Skip to main content

EU-vaalit käyntiin pienellä alkuryntäyksellä, sitten hiljeni

Esko Saarni sai kunnian olla Perniön ensimmäinen äänestäjä EU-vaaleissa. Leila Mäntylä kirjasi äänen järjestelmään hetikohta aamukymmenen jälkeen.

EU-vaalien ennakkoäänestys alkoi eilen ja vaisusta etukäteiskeskustelusta huolimatta Perniön äänestyspaikalla oli äänestäjiä heti kymmeneltä.

Perniöön helmikuussa muuttanut Esko Saarni oli käynyt ovella jo aikaisemminkin muistettuaan, että äänestys alkaa yhdeksältä.  Perniön ensimmäisen äänestäjän tittelin hän joka tapauksessa sai.  Saarnelle äänestäminen monen etäiseksi kokemissa EU-vaaleissa oli selvää.
–Sehän on kansalaisoikeus ja pitää muistaa, että yksi ääni voi ratkaista.

Telakkateollisuuden alalla elämäntyönsä tehnyt Saarni toteaa, että turvallisuus on yksi iso lähitulevaisuuden kysymys.  Samalla häntä huolettaa se, että keskustelussa monesta asiasta ääripäät ovat kaukana toisistaan.

Turvallisuuden nostivat esiin myös Martti ja Raili Varajärvi.  Martti Varajärvi toteaa, että äänioikeus päätettiin käyttää heti, kun vaaleista ja ehdokkaista oli saatu riittävästi tietoa.   Martti Varajärvi sanoo, että EU:n pitää pysyä pystyssä.
–Kun miettii tuota itänaapuriakin, on hyvä että olemme porukkana.

Presidentinvaalien ennakkoäänestyksen ensimmäisellä kierroksella tammikuussa pakkanen paukkui, mutta äänestäjiä riitti.  Keskiviikkoaamu enteili hellepäivää.

Muihin vaaleihin verraten hiljaista oli silti:  puolen tunnin kohdalla koossa oli yhdeksän äänestäjää.

 

Jaa artikkeli: