Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koilliskylvöjen viikkosiunaus suoritetaan tässä seuraavaksi.
***
Kevään juhlien kulmakivet ovat selvät. Perinteisesti esimerkiksi lakkiaisten elementit ovat liian liukas servietti kahvikupin korvassa, juhlien alussa yli 30 asteen nouseva sisälämpötila ja se, että sukulaissedän vitsit ovat 1980-luvun alusta kuten voileipäkakun reseptikin.
Mutta yksi on putoamassa pois joukosta. Perinteisiin on usein kuulunut myös, että valokuva kiitoskorttiin otetaan ”jossain välissä”, mielellään kiireellä pirskeiden jo päätyttyä, jolloin nuupallaan ovat niin juhlakalu kuin kukatkin.

No, kävinpä lauantaina Turun linnan puistossa pienellä työkeikalla.
Ja kas: sielläpä oli ainakin kaksi tai kolme porukkaa ottamassa jo lakkiaisten kiitoskuvia, vaikka kekkereihin on aikaa pari viikkoa.
Mikä ettei; miljöö on toki sievempi kuin perinteisesti taustaksi kelvannut kirjahylly. Hame ja valkolakki toki ovat jo ostettuna, joten kyse ei ole kuin viitseliäisyydestä vetäistä vähän kajalia kulmiin ja lähteä kameran kanssa puistikkoon. Tärkein eli lopputulos lienee toista luokkaa kuin kiireräpsäisyt.

Pistää miettimään, mikä on seuraava uusiksi pistettävä asia. Laiha kahvi olisi oman listani kärkipäässä.
***
Paluumatkalla puistosta pysähdyin katsomaan sukellustapahtumaa. Tilaisuudessa esiteltiin muun muassa vanhoja sukelluspukuja ja -kypäriä toiminnassa.
Tapahtuma opetti, mitä on sukeltaminen. Jotenkin olisin toivonut näkeväni yleisön joukossa myös pyhäiltaisen kiekkofinaalin tuomarit.
***
Heip.
aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: