Skip to main content

Eteläisestä Salosta viisi kirkkovaltuustoon

 

Eteläisen Salon ääni kuuluu Salon kirkkovaltuustossa viiden valtuutetun voimin.  Seurakuntavaalien ääntenlaskenta on valmis ja koko kaupungin ääniharavaksi nousi 169 äänellä Avoin seurakunta-listan ehdokas Riitta Helenius.

Eteläisestä Salosta valtuustoon nousevat kiskolainen Annikka Viitaniemi Toivon listalta ja samalta listalta läpi menivät perniöläiset Päivi Vigg ja Juha Laurila. Keskiryhmän listalta kirkkovaltuustoon nousevat Jaana Uusitalo Perniöstä ja Maija Butters Särkisalosta.

Salon ja Martinkosken seurakunnat yhdistyvät ja Martinkosken listan jokainen ehdokas pääsi valtuustoon.

Salossa äänestettiin koko maata vilkkaammin:  äänestysprosentiksi muodostui 13,3.  Koko maan alustava prosentti on evl.fi-sivuston mukaan 12,7.

Tuoreeltaan valtuutetut tuumivat, että edessä on kiperiäkin päätöksiä esimerkiksi kiinteistöistä.  Särkisalosta valtuustoon uutena jäsenenä valittu Maija Butters toteaa, että paljon keskustelua herättänyt aurinkovoimalahanke Perniössä olisi vielä syytä käydä läpi valtuustossakin.  Voimaloita on kaavailtu seurakunnan maille noin 60 hehtaarin alalle.

Särkisalolaisittain Maija Butters toteaa kiinteistöasioiden olevan hyvin: kirkon naapurina on seurakuntakoti, jota hän pitää hyvin toimivana, monikäyttöisenä ja viihtyisänäkin tilana.   Seurakunta on varsin isossa osassa arkea, sillä se järjestää esimerkiksi lasten iltapäivätoiminnan.   Talon kynnys saisi olla matalalla kaikenikäisille ja erilaisille ihmisille.

–Jos seurakunnasta saa myönteisen kokemuksen, se voi olla myös se paikka, josta tarvitessaan saa tuen, vaikka ei olisi uskonnollinenkaan ihminen, Butters puntaroi.–Yhteiskunnassa on lopulta tosi vähän muita tahoja, jotka eivät pyydä tulijalta rahaa. Samalla kirkon ei pitäisi vaatia ketään olemaan tietynlainen, hän sanoo.

Salon seurakunnan kirkkovaltuustoon uutena kasvona nousee myös perniöläinen Jaana Uusitalo.  Aivan uutta seurakunnan päätöksen teko ei kuitenkaan Uusitalolle ole, vaan hän on ollut entisen Merimaskun kirkkovaltuustossa vuosikymmeniä sitten.

Perniöläisyys ei saa korostua valtuustotyössä liiaksi, mutta sopii toki näkyä. Seurakunnan tulee olla tasapuolinen kohtaamispaikka Uusitalon mielestä.

– Perniön asiat nousevat varmasti esiin, mutta seurakunta on yhdessä tekemistä.

Radikaaliksi uudistajaksi Uusitalo ei kuitenkaan itseään miellä. Seurakunta on hänen mielestään parhaillaan murroskohdassa, jossa voi joko kehittyä mukana tai hypätä junasta.
– Esimerkiksi oman kylämme rukoushuoneen vapaaehtoiset ovat todella aktiivisia. Seurakunta voisi vastaavasti antaa näkyvyyttä vastineeksi. Nyt tilanne on se, että halutessaan yhteyden Ylikulman rukoushuoneeseen joutuu näkemään aika paljon vaivaa hakukoneiden kanssa, että löytää kuvia tai yhteystiedot paikalle.

Jaa artikkeli: