Skip to main content

Eteläisessä Salossa ei ensi kesänä päällystetä teitä

Perniöstä Kemiöön lähtevän tien alkupää on paikkauksista huolimatta reikäinen.Eteläisessä Salossa ei ensi kesänä vedetä maanteille uutta pintaa. Vain välillä Perniöstä Kiskoon korjataan pari painununutta paikkaa.  
Kaikkiaan Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa päällystetään teitä tänä kesänä poikkeuksellisen vähän,  vain noin 200 kilometriä.
–Rahoitus on todella pientä ja putosi vielä puoleen viime vuotisesta.  Päällystetystä tieverkosta saadaan kunnostettua vain nelisen prosenttia, jos ei mitään ekstrarahoitusta tule, summaa kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta. 

Heikkilä toteaa, että kohteet on priorisoitava;  vilkkaimpien teiden ylläpito on ensisijaista ja joskus harkinnassa voi olla jopa pienempien teiden palauttaminen soralle.
–Mutta mitään purkuohjelmaa ei ole, ja sorateissä on niissäkin omat ongelmansa. Viime päivinä on puhuttanut teiden reikäisyys. 

 Etenkin Turun suunnalla kestopäällysteessä on ollut tietyillä tieosuuksilla suuria reikiä ja jopa autorikkoja on sattunut.  Jukka Heikkilä sanoo, että taustalla on näissäkin tapauksissa päällysteen korkea ikä ja kehno kunto.

Varsinaista kelirikkoa ei vielä ole, ja Jukka Heikkilä ennakoi kelirikkokaudesta verraten helppoa ainakin pääteillä; maa ei ole kovin pahasti jäässä. 

Jaa artikkeli: