Skip to main content

Etäpäivä ei lähde käyntiin lähipäivän tavoin

Ammattiopiston käytävät ovat ainakin tämän viikon ajan ja pari seuraavaa viikkoa hiljaiset. Aurora Aarikka piipahti koululla vielä maanantaina.

Etäopetus jättää ison jäljen myös paikallisten ammattiopiston opiskelijoiden arkeen.
Ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelija, perniöläinen Aurora Aarikka kertoo etäopetuksen haastavan motivaatiota.
– Kotona opiskelu on passiivista. Päivä ei lähde samalla tavalla käyntiin, kun aamulla ei tarvitse poistua kotoa. Osaa vaivaa myös opiskelun yksinäisyys, Aarikka kertoo.

Salon seudun ammattiopiston opiskelijoiden mukaan etäopetus toimii hyvin teoriaopinnoissa, mutta käytännön harjoitukset on useilla aloilla jätetty kokonaan pois.
Harjoittelujaksot ovat saattaneet viivästyä koronajärjestelyjen takia, minkä vuoksi valmistuminenkin saattaa pahimmillaan siirtyä.

Ammattiopisto siirtyi etäopetukseen maanantaina. Etätoteutus kestää kolme viikkoa. Aivan uudesta ilmiöstä ei ole kyse, sillä jo keväällä 2020 opistolla toteutettiin etäopetusta.
– Teoria ja ammattipätevyyspäivät on hyvin pystytty pitämään etänä. Mielestäni niiden takia on turhaa ajaa koululle paikan päälle, tuumii maanrakennusalan opiskelija Tino Nikkanen.

Ravintola- ja catering-alan opettajan, perniöläisen Veronika Erikssonin mukaan uusi opetustyyli on vaatinut hurjasti työtä. Viime keväänä ravintola-alalle ei ollut minkäänlaista teoriaopetuksen suunnitelmaa, minkä voisi toteuttaa etänä.
– Uskon, että kaikki se materiaali mitä olemme nyt tehneet, kantaa hedelmää tulevaisuudessa.

Koko juttu 11.3. printissä ja näköislehdessä!

Jaa artikkeli: