Skip to main content

Ervelä edelleen ensimmäinen Kirkonkylän viestin voittaja

Perniön kansakoulujen jokavuotiset yl. urheilukilpailut viime tiistaina Kirkonkylän Keskusurheilukentällä olivat ennätysten kisat. Sää, joka kilpailupäivän aamuna oli sateinen, selkeni kilpailujen alkuun mennessä kauniiksi syyspoudaksi.
Ervelä voitti koulujen välisen kilpailun tyttöjen ja poikien 3 –ottelussa.  Se on voittanut sen jo niin monena vuonna, ettei tämä nytkään tullut yllätyksenä. Sen sijaan se aiheuttaa ihmettelyä: mikä on se ihme, joka tämän saa aikaan? Ervelän koululla ei ole käytettävissään minkäänlaista urheilukenttää tai aluetta, on vain ahdas irtohiekan peitossa oleva koulupiha.
Tänä vuonna oli Ervelän voiton avaimena Valto Lehto, joka poikien 3-ottelussa oli ylivoimainen keräten itselleen ja koululleen ennätysmäisen pistemäärän.

Perniön maatalousväen syysjuhlat (lyhennelmä)
pidettiin jälleen viime lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina aamupäivällä olivat maamiesseuran järjestämät traktorikyntökilpailut Melkkilän kartanon pellolla.

Pitäjän työmestariksi maamiesseuran johtokunta nimesi traktorikynnön voittajan, maanviljelijä Kaino Saaren, huomioimalla hänen aikaisemmatkin saavutuksensa maamiesseuran kilpailuissa.

Samana päivänä olivat maatalousnaiset asettaneet Seurojentaloon näytteille kauniin kokoelman valmistamiaan käsitöitä, leivonnaisia ja muuta taloudessa tarvittavaa tavaraa.  Myyjäisissä myytiin näytteillä olleet tavarat, yleisön ostohalun ollessa erittäin hyvän.
Myyjäisten jälkeen alkoivat naisten työkilpailut, ollen kilpailulajeina lihamurekkeen ja suutarinlohen valmistus. Kilpailujen palkinnot jakautuivat seuraavasti. Lihamurekkeen valmistus: 1) Alma Tamlandet 43 pist, 2) Terttu Lammervo 41 pist, 3) Marja Röykkiö 40 p, 4) Terttu Pohjola 40 p.
”Vuoden kilpailuna” oli maatalousnaisilla räsymaton, pitsin ja nenäliinan teko.

Voimakkaassa puheessaan korosti maanviljelysneuvos Einari Karvetti maataloutemme voimaperäistämisen tärkeyttä sen kannattavuuden parantamisessa.
Iltamassa jaettiin vielä maamiesseuran ja maat. naisten kilpailujen palkinnot, minkä jälkeen Alikulman nuorisoseuran tanhuujat esittivät ihastuksella katseltuja kansantanhuja.

Katkelmat Perniönseudun Lehdestä 25.9. 1959.

Jaa artikkeli: