Skip to main content

Erätarkastaja on kansallispuiston valpas silmäpari

Tommi Suonpää partioi Teijolla toukokuussa autolla, mutta yhtä lailla mies voi olla liikkeellä jalkapatikassa tai suksilla.

Unohtakaa sarjakuvista oppimanne. Jos vaikka Aku Ankassa kalastuksenvalvoja kykkikin puskissa ja hyökkäsi sakkolappu valmiina ja räyhäten onkijoiden kimppuun, on tosielämä toista.
–Lähtökohta on, että ei hiivitä täällä väijyssä vaan toimitaan avoimesti ja neuvotaan, virkkoo erätarkastaja Tommi Suonpää Teijon kansallispuistossa Matildanjärven rannalla.

Kansallispuistossa kirjattiin viime vuonna runsaat 104 000 käyntiä.

Suonpää sanoo, että pääosin asiat Teijolla sujuvat mallikkaasti, mutta väkimäärän kasvaessa kasvaa myös niiden määrä, joiden tekemistä pitää opastamisten lisäksi muuten suitsia. Suonpäällä on tarvittaessa valtuudet kirjoittaa rikkeestä paikan päällä sakkokin; hänen työnsä ohjenuora on laki Metsähallituksen erävalvonnasta.

Partiokierroksella tulee heti aluksi vastaan asuntovaunussa majoittuva mies, joka vakuutaa että ei ole kalalla käynyt.
– Ja saahan sitä käydä, kun on luvat kunnossa, muistuttaa erävartija ja toivottaa hyvät päivät.

Tommi Suonpää sanoo, että tavoitteena on olla helposti lähestyttävä viranomainen.
–Ajatellaan tilanne, että asuntoauton herra näkee täällä jotain, mikä jää vaivaamaan. Hätäkeskukseen hän ei viitsi soittaa, mutta muistaa sitten, että ai niin, se Suonpää kävi täällä, voisiko sille ilmoittaa.

Lue koko juttu kesälehti Tortosesta!

Jaa artikkeli: