Skip to main content

Epäluottamus yllätti Pahdan

Anneli Pahta jättää Kemiönsaaren. Arkistokuvassa vuodelta 2017 Pahta esittelee kunnan talousarviota.

Kemiönsaarella käynnistynee uuden kunnanjohtajan haku.
Anneli Pahta ilmoitti maanantaina kunnanhallitukselle halunsa erota tehtävästään. Käytännössä eron myöntää kunnanhallitus ensi viikon kokouksessaan.
–Keskustelemme vielä  kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa asiasta ja katsomme, voiko tilannetta paikata. Mutta vahvasti tuntuu siltä, että edellytykset hoitaa tehtävää aloitteen myötä menivät, Pahta toteaa.

Hän viittaa valtuustossa jätettyyn aloitteeseen, jossa esitettiin tilapäisen valiokunnan perustamista sen selvittämiseksi, nauttiiko kunnanjohtaja luottamusta. Aloitteen allekirjoitti 12 valtuutettua ja siinä kritisoidaan sitä, että kunta ei ole hakenut ylimääräistä valtionapua.

Pahta valittiin Kemiönsaareen syksyllä 2015. Hän sanoo, että viisi vuotta on lähtöjään hyvä väli vaihtaa työpaikkaa, mutta syy yllätti. Hän toteaa menneiden viiden vuoden sujuneen pääsääntöisesti hyvässä yhteistyössä luottamushenkilöiden kanssa.
–Tyyli on ollut, että saa soittaa koska vaan enkä ole ollut kiinni missään poliittisessa puolueessa, Pahta muistuttaa.
Hän toteaa, että olisi voinut työn itsensä puolesta vaikka jatkaakin.
Pahta haki aiemmin syksyllä Raision kaupunginjohtajaksi, mutta ei tullut valituksi.
–Ei sinne ollut varsinaista työntöä Kemiöstä, vaan ennemmin oli kyse omasta uran kehittämisestä. Mutta Raision prosessin jälkeen minulla ei ollut mitään vaikeuksia jatkaa työtäni Kemiönsaarella.

Jaa artikkeli: