Skip to main content

Entisen kunnantalon sopivuus monitoimitaloksi epäilyttää

Perniössä pelottavat entisen kunnanviraston mahdolliset kosteusvauriot ja päiväkotien siirtäminen näihin tiloihin.    Kunnanviraston kellarissa on parhaillaan kuivaa, kertoo kiinteistömestari Jorma Helminen.
Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokon talousarvioesitys lähtee Perniön palvelujen keskittämisestä suurelta osin entiseen kunnanvirastoon.
Perniönseudun Lehden saamien tietojen mukaan talossa työskennelleet saivat viimeisen Perniön kunnan toimintavuoden aikana työsuojeluohjeen, jonka mukaan sivistystoimiston alapuolisiin tiloihin ei ole asiaa ilman hengityssuojainta.
Työsuojelupäällikkönä Perniön kunnassa työskennellyt Jarmo Parkkinen muistaa antaneensa suosituksenomaisen  ohjeen suojaimen käytöstä.  Parkkisen mukaan syynä oli ennemminkin arkistopöly alakerran holveissa.
Entinen kunnaninsinööri  Jorma Helminen myöntää, että ennen talon salaojittamista kellareihin pääsi vettä 2000-luvun alussa.  Samoin B-siiven katon alla oli purueristeissä kosteutta.
Hänen mukaansa tilat saatiin kuivattua onnistuneesti. 

Salon teknisen toimen toimialajohtaja Mika Mannervesi  kertoo tämän hetken tiedon olevan, että talo ei kosteuden osalta ole huhujen mukaisessa huonossa kunnossa.
– Sellainen tieto meillä on, että kellarissa on jossain vaiheessa ollut vettä, mutta se ei tarkoita että olisi homekasvustoa.
– Totta kai nämä asiat selvitetään kun taloa aletaan remontoida, hän toteaa.

Kunnantalo tarvitsee joka tapauksessa mittavat muutostyöt ennen kaavailtua uusiokäyttöä.  Toimialajohtaja Mannerveden mukaan mitään kustannusarvioita muutostöiden hinnasta ei toistaiseksi ole tehty.

Alustavia suunnitelmia kunnantalon tilojen uusjaosta on jo tehty. Luonnosten mukaan pääovesta vasemmalle olevat tilat on merkitty kirjaston käyttöön.  Oikealle jäisivät päiväkodin tilat  sosiaali – ja keittiötiloineen.   Toinen kerros olisi lähes kokonaan päiväkodin käytössä, yksi kulmahuone voisi jäädä kirjaston tutkijanhuoneeksi.  Valtuustosalin kaavaillaan jäävän kokoustilaksi vastakin.   Yläkerran kahvio on luonnoksessa merkitty nuorisotilaksi.

Perniön kirjaston johtaja Kirsti Leikkonen on tyrmistynyt suunnitelmista siirtää kirjasto entiseen kunnantaloon.

Parhaillaaan kirjastolla on käytössä yli 500 neliötä, joista yli sata on alakerran varastotiloja.  Kunnantalossa kirjastolle on Leikkosen mukaan varattuna noin 250 neliötä.
– Me emme mahdu sinne.

Lisäksi tilat ovat hänestä epäkäytännölliset;  käytävistä ei päästä eroon ja esimerkiksi liikuntarajoitteisten on hankala taloon tulla.

Jaa artikkeli: