Skip to main content

Ennen pelattiin nättiä

Tervepä terve.  Toimituksen lounaiskatsomon kisaraportti annetaan tässä seuraavaksi.

***
Talviolympialaiset palmujen varjossa on saatu käyntiin. Ensimmäisenä suomalaisena pääsi palkinnoille sympaattisen vaikutelman itsestään jättänyt lumilautailija.

Perinteisestihän kaupungit ovat nimenneet sankareidensa mukaan toreja ja kadunpätkiä. Mutta mitäs nyt keksitään, kun tämä Rukajärventie on ollut olemassa jo iät ajat.

***
Perinnelajipuritaanien ja muiden henkisten pussihousujen on turha lautamenestyksestä ärsyyntyä. Sitä paitsi tässä lajissa sitä vasta pöksyissä varaa onkin.

***
Naisten jääkiekossa Suomi on tähän asti pistänyt kampoihin mallikkaasti.

Viime vuodet on purnattu siitä, että miesten puolella taklaukset ja töiden teettäminen hammasteknikoille ovat ihan itsetarkoitus.

Mutta naisten peleissäpä ei taklata. Ehkä vahingossa joskus joku kaatuu laitaa päin, mutta tahalliset seinään ajamiset on kielletty.

Muutaman katsotun pelin jälkeen huomaa, että tämä tekee pelin sujuvuudelle vain hyvää. Mitään ei   puutu, vaikka jotakuta ei säännöllisesti paiskatakaan päin laitaa niin, että lisämunuaiset lentävät yläkatsomoon.

Vanhoja hyviä aikoja kaipaavat voivat sukeltaa lähihistorian aarreaittaan Youtubeen, josta löytyy muun muassa pelejä punakoneen ajoilta näihin päiviin asti.  Vielä 80-luvun lopulla kolisteltiin laitoja silmämitalla arvioiden paljon vähemmän kuin nykyään.   
Kulmissa ähkimisen sijaan avovesillä käytävä peli ei ole yhtään vähemmän viihdyttävää.

***
Peljättyjä pahantekoja kisoissa ei vielä alkupäivinä nähty, vaan vasta pyhänä mäkikisassa. Isäntämaan mies leiskautti komeasti ja selostaja totesi, että nyt Maksimochin räjäytti katsomon.

***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: