Skip to main content

Emäntäkerhon vuosikymmeniin mahtuu riemua, retkiä, oppia ja osanottojakin

Tuttuja nimiä ja tuttuja naamoja löytyi, kun Perniön emäntäkerhon viisikko selasi kerhon historiaa. Aarteiden parissa Tiina Pessala (vas), PIrkko Leikkonen, Saara Lindholm, Helena Isotupa ja Tiina Förström. Ajatus muisteluillasta syntyi, kun Lindholm sai käsiinsä laatikkokaupalla arkistomateriaalia.

Olisiko tässä viidenkymmenen vuoden takainen vastine Facebookille? Kuva kertoo, että juhlittu on. Sen viereen on joku kirjoittanut muutaman rivin tekstin, jossa kiittää kemuista. Alempana kerrotaan tulevasta tapahtumasta. Kuulostaako tutulta?

Tätä kaikkea ei tarvitse toljottaa ruudulta vaan tukevasta kansiosta. Kuvasta voi päätellä, että juhlat eivät olleet ihan eilen.
Kansio poikineen pistettiin pöytään tiistaina. Niiden parissa istuivat Pirkko Leikkonen, Helena Isotupa, Tiina Pessala, Saara Lindholm ja Tiina Förström.

Naisia yhdistää Perniön emäntäkerho, jonka historiaa on albumeihin kuvin ja sanoin tallennettu riemastuttavan tarkasti.

Nyt muistoja ja tarinoita halutaan talteen lisääkin: suunnitteilla on vajaan parin viikon päähän muisteluilta.
Kerrataanpa sitä ennen, mistä kaikki alkoi. Leena Peltonen kuuluu perustajiin ja toi kotipitäjästään Koski TL:sta Perniöön tullessaan mukanaan ajatuksen nuorten emäntien kerhosta. Ajatus otti tulta ja kerho syntyi, maa- ja kotitalousnaisten yhteyteen mutta silti itsenäiseksi.

Emäntäkerhon yksi ajatus oli tarjota naisille hetki omaa aikaa monenlaisen tekemisen parissa; joskus kepeämmän, joskus opettavaisemman.
Nyt jo naurattaa ajatus esimerkiksi pakastuskurssista. Joskus sekin oli uutta.
Saara Lindholm muistuttaa, että pohjavire on sama, aiheet vain vaihtuvat. Viime vuosina on emäntäkerhon joukko käynyt esimerkiksi sushikurssia ja avotulikokkaamisen kurssia.

Koko juttu 7.3. painetussa ja digilehdessä!

 

Jaa artikkeli: