Skip to main content

Elämä on lahja

Yle kirjoitti muutama viikko sitten uutisessaan, että Turun eläinsuojeluyhdistyksen mukaan kaupungissa oli kuluneen viikon aikana tapahtunut useita lintujen maastopoikasten pahoinpitelyitä. Uutisessa kerrottiin, että pieniä linnunpoikasia oli käytetty palloina ja paiskeltu seinään.

Viime viikon torstaina Helsingin sanomat kertoi uutisessaan miehen syyllistyneen törkeään metsästysrikokseen.

Mies oli ajanut ahman peräsä useita kilometrejä. Eläimen väsyttyä mies ajoi tämän yli, ampui eläintä ja lopulta hukutti kituvan ahman avantoon. Mies sai myöhemmin tuomion teostaan ja lisäksi hänet määrättiin korvaamaan ahman arvo eli 12 000 euroa valtiolle.

Mutta miten eläimen arvo rahassa määritellään?

Entäs ihmisen?

Vastaavanlaisia eläinten pahoinpitelyyn liittyviä uutisia on ilmestynyt ympäri Suomen. Tällaiset uutiset saavat pohtimaan, kuinka arvottomana eläimiä pidetäänkään.

Pienen linnun elämä on aivan yhtä arvokas kuin vieressäsi makaavan koiran tai kissan . Jokaista elämää tulisi kunnioittaaa, oli se sitten linnun, koiran tai ihmisen.

Onneksi on nähtävissä myös paljon hyvää kehitystä tässä asiassa.

Rescuekoirien ja -kissojen hankkiminen on yleistynyt.
Yhä useampi haluaa tarjota kodin lemmikille, joka sen on menettänyt tai joka on tullut kaltoinkohdelluksi.

Viimeisten viikkojen lehtijutuissa näkyi vahvasti eläinten kunniotus. Kytömaan eläinkoti, jossa hylätyksi tulleille eläimille tarjotaan uusi loppuelämän koti, tuli tutuksi.

Ja tässäkin lehdessä kerrotaan lemmikkilampaiden tuhkaamisesta. Jutussa Kalevi Waris kertoi luvanneensa rakkaille lemmikeilleen, että ainakaan eläimet eivät joudu Honkajoelle raadonkäsittelyyn. Hän halusi lampailleen arvokkaan lopun ja sillä tavoin kunnioittaa eläimiä.

Miksi emme ajattelisi näin kaikista eläimistä?

Voiko toisen eläimen elämä oikeasti olla arvokkaampi kuin toisen?

Jaa artikkeli: