Skip to main content

 

Perniönseudun Lehden Facebook-sivulla on käyty alkuviikon ajan vilkasta, kärkästä ja kiukkuistakin keskustelua.

Sille antoi alkusysäyksen lehden verkkosivulla tiistaina julkaistu uutinen, jonka mukaan yksityisen omistama Perniön terveyskeskusrakennus on myytävänä tai vuokrattavana mahdolliselle uudelle käyttäjälle.

Rakennusta ei olla myymässä alta pois, mutta omistaja haluaa varautua tilanteeseen, jossa hyvinvointialue ehkä irtisanoo sopimuksen. Varmistelun ymmärtää sikäli, että monen sadan neliön terveyskeskus ei liene yhtä ripeästi uudelleenvuokrattavissa kuin kaksio Kupittaalta.

Yhtä lailla ymmärtää sitä, että kansalaisia kuvio huolettaa, harmittaa ja suututtaa. Voi näyttää siltä, että palvelu on vaakalaudalla, vaikka mitään päätöksiä palveluverkosta ei vielä ole hyvinvointialue Varhassa tehty.

Helpossa raossa ei toki ole hyvinvointialuekaan: sen pitäisi keriä kasaan suuria säästöjä, samaan aikaan pohtia palveluverkkoa ja toisaalta pitää huolta siitä, että ammattitaitoista henkilöstöä riittää. Viimeksi mainitun suhteen ei onnea ole ollut isommissakaan taajamissa.

Loogisesti voisi ajatella, että sote-asema kuuluu eteläisen Salon karttaan: väestöpohjaa on ja muitakin palveluita niin, että terveyspalvelut kuuluvat kuvaan luontevasti. Mitä sote-aseman katon alta löytyy, on toinen kysymys: hoitajien vastaanoton ja lääkärikonsultaation merkitystä korostetaan jatkuvasti, samoin lääkärin etäpalvelun.

Selvää on, että nyt käyty kina ei ole viimeinen laatuaan. Hyvinvointialueella on vuokrattujakin tiloja moneen lähtöön ja omistajia luonnollisesti kiinnostaa varmistaa se, että tilat eivät jää tyhjäksi siinä vaiheessa, jos ja kun Varha tekee lähtöä. Kun palveluverkosta aletaan tehdä päätöksiä, nousee äänenvoimakkuus muuallakin kuin Perniössä.

 

Jaa artikkeli: