Skip to main content

Ei pelkkää metrilakua

Alueen kesätapahtumat alkavat lähestyä loppuaan. Heinäkuun alussa vietettiin Kisko-päivää, vajaa kaksi viikkoa sitten Särkisalo-päivää ja ensi viikonloppuna ovat vuorossa Laurin markkinat Perniössä. Tapahtumiin on kutsuttu myyjiä myös seudun ulkopuolelta. Leivonnaiset ja karkit houkuttelevat väkeä paikalle, mutta paikalliset kesätapahtumat eivät ole pelkkää metrilakua. 
Kesätapahtumat ovat myös monille paikkakunnalta jo pois muuttaneille syy tulla takaisin seudulle tapaamaan tuttuja ja miksei vieraitakin.
Paikallisille ne lisäävät yhteisöllisyyden kokemusta – oman kotikylän perinne jatkuu aina vaan. Hyvä esimerkki tästä on Laurin markkinapubi, joka on järjestäjien vaihtumisesta huolimatta jatkunut vuosikymmenestä toiseen.
Salon kymmenen kunnan liitoksesta on aikaa jo yli kymmenen vuotta. Entiset kuntakeskukset ovat säilyttäneet ainakin kulttuurin tasolla omaleimaisuutensa, vaikka virkamiesten päätöksistä ja vähentyneiden luottamushenkilöiden määrästä kaupungin elimissä olisikin erimielisyyttä. 
Myönteistä on se, että Salon kaupunki on jatkanut vuodesta toiseen tukeaan paikallisille kesätapahtumille. Kaupungin ”kesäkiertueeksi” nimittämä turnee on näkynyt vahvasti ilmoittelussa ja kaupungin edustajat ovat olleet myös mukana tapahtumissa omalla teltallaan kertomassa ajankohtaisista kaupungin asioista. 
Paikallisten toimijoiden ja kaupungin yhteistyö kesätapahtumissa on toiminut mallikkaasti. Toivoa sopii, että syksyn keskusteluissa paikallisten palvelujen säilymisestä ylläpidetään samanlaista positiivista henkeä.

Jaa artikkeli: