Skip to main content

 

Rajattomassa maailmassa tieto liikkuu kulovalkeaa nopeammin ja moni iso uutinen koskee nopeasti kymmeniä miljoonia ihmisiä tai isompiakin joukkoja.

Kaksi vuotta on kipuiltu koronaviruksen kanssa ja nyt otsikot on täyttänyt Ukraina.   Vähän kuin näiden varjoon on jäänyt vastikään julkaistu IPCC-ilmastoraportti, joka väistämättä koskettaa myös Suomea.   Vaikka suomalainen arki olisi monessa talossa aivan ennallaan ja kulkisi tuttua rataa kodin, koulun, työpaikan ja harrastusten välillä, voivat monesta kanavasta päälle tuleva huonojen uutisten tulva tuntua musertavalta.

Asioita on tärkeää seurata, mutta ymmärrettävää on sekin, että moni pitää välillä päivän tai edes muutaman tunnin uutispaastoa.  Tällaisesta on kuulunut viitteitä toimitukseenkin.

Toisaalta on hyvä muistaa, että kaikki ei ole vain kurjaa ja huonosti, vaikka uutisia lukemalla voisi niin luulla.

Läheisemmistä asioista on hyvä muistaa esimerkiksi sittenkin hyväksi laskettava hyvinvointialueiden aloittaminen tai maakunnan työllisyystilanteen paraneminen tai vaikka se, että talven ahavoittamia maanteitä kohta korjataan.

Koronarajoitukset ovat poistuneet, ja vaikka pandemian häntä vielä kiusaa, näyttää maailma kulttuuri- ja tapahtumamielessä avoimemmalta kuin aikoihin.

Helpoimmillaan moni saa lohtua siitä, mitä ikkunasta näkyy:  kevät tekee tuloaan toden teolla.

Ei niin mustia pilviä ole, etteikö niiden reunassa olisi jonkinlevyistä hopeareunusta.

 

Jaa artikkeli: