Skip to main content

Denniksen nostamat vedet laskussa

Saarenjärvi tulvi tielle siinä, missä usein ennenkin.  Janne Salminen piipahti katsomassa tien kuntoa maanantaina. Dennis-myrskyn rippeet katkoivat sunnuntaina puita ja nostattivat sateen mukana jokien, järvien ja pintoja. Osansa saatiin myös Vihiniemessä, misssä Saarenjärventiellä vesi nousi sunnuntai-iltana tien yli. 
– Tiehoitokunnan kanssa päätettiin sunnuntai-iltana, että kielletään läpikulku Saarenjärventiellä. Tie oli illalla poikki Alaspään päässä, kun rumpu ei juoksuttanut tarpeeksi ja vesi tuli tien yli, tiehoitokunnan jäsen Janne Salminen kertoo.

Saarenkylän päässä olevaa notkelmaa on muutama vuosi sitten korotettu, mutta viimeksi syksyllä vesi tuli siitä yli. 
– Yleensä tie on tästä kohtaa poikki ja oletus oli nytkin, että vesi nousee enemmän. Soutuveneen kanssa tästä on menty pahimpina hetkinä, Salminen paljastaa. 

Vesi nousi pihoille muun muassa Perniön Leskenkujalla ja palokunta pumppasi muutamia kellareita alkuviikosta. 

Perniönjoen pinta oli maanantaina reilut 2,5 metriä normaalia ylempänä kuin yleensä. Sunnuntaina vettä satoi 30 milliä ja sai joen pinnan nousemaan kertaheitolla metrillä .Perniönjoen pinta oli maanantaina reilut 2,5 metriä normaalia ylempänä kuin yleensä. Sunnuntaina vettä satoi 30 milliä ja sai joen pinnan nousemaan kertaheitolla metrillä.
– Uskon, että tulvahuippu saavutettiin maanantaina ja pinta lähtee laskemaan, jos sateita ei enää tule, vahvistaa johtava hydrologi Bertel Vehviläinen Suomen ympäristökeskuksesta.

Jaa artikkeli: